5 tips om je trap veilig(er) te maken

5 tips om je trap veilig(er) te maken
mei 20, 2021 Arnout

Voorkom valpartijen op de trap, door deze veiliger te maken aan de hand van de vijf tips in dit artikel. Een trap zorgt jaarlijks voor tientallen ongelukken! Men glijdt uit, een kind valt naar beneden door een te groot hoogteverschil tussen de twee treden, enzovoorts. Gelukkig is het relatief eenvoudig om een trap veiliger te maken!

Welke van onderstaande tips heb je al toegepast op je eigen trap?

Tip 1: kies voor een trapleuning

Een eerste stap in het veiliger maken van de trap is de keuze voor een trapleuning. Je kunt de trapleuning van hout zelf maken of deze online bestellen. Voor welke optie je ook kiest je kunt de trapleuning vervolgens zelf afwerken in de stijl die past bij je trap. Neem een kijkje in het assortiment met trapleuningen op Houtcompleet.nl om een passende leuning aan te schaffen.

Tip 2: zorg voor een anti-slipstrip

Met een anti-slipstrip aan de voorzijde van iedere traptrede voorkom je dat mensen uitglijden als zij bijvoorbeeld op sokken omhoog of naar beneden bewegen. Een anti-glipstrip is zeker bij kinderen aan te raden. Zij rennen vaak op hoge snelheid bij de trap omhoog, met alle risico’s van dien.

Tip 3: verlicht de treden van je trap

Zorg dat de treden van je trap duidelijk zichtbaar zijn voor kinderen. Dit doe je bijvoorbeeld door de traptreden te verlichten. Er zijn handige systemen voor trappen, waarbij je onderaan en bovenaan de trap een sensor plaatst. De verlichting gaat op deze manier automatisch aan en weer uit.

Tip 4: plaats een traphekje voor jonge kinderen

Voorkom dat je jonge kinderen van de trap vallen, als zij op ontdekking zijn. Dit doe je door zowel onderaan, als bovenaan de trap een traphekjes te plaatsen. Het monteren hiervan is heel eenvoudig en kan je veel ellende besparen! Op het moment dat je kinderen ouder zijn, haal je het hekje weer weg.

Tip 5: ga voor een dichte trap

Een open trap wordt veelal in de woonkamer gebruikt, om zo licht door de trap heen te laten gaan. Een dichte trap kan de ruimte donker maken. Toch is een dichte trap met stootborden aan de achterzijde veiliger dan een open trap. Je blijft hier minder makkelijk achter de treden haken. Bezoek eens de webshop van Houtcompleet en bekijk hun assortiment bouwpakket trappen van hout.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen