Cementgebonden gietvloeren?

Cementgebonden gietvloeren?
november 16, 2020 Arnout

Cementgebonden gietvloeren?

Cementgebonden gietvloeren zijn gietvloeren die gemaakt zijn van natuurlijke grondstoffen en mineralen. Er wordt een cementmengsel gebruikt in plaats van standaard cement. Dit mengsel kan makkelijk en snel op een groot aantal m² worden aangebracht, omdat het vloeibaarder is dan gewoon cement. Een andere naam voor cementgebonden gietvloeren is woonbeton. Daarnaast is het ook mogelijk om een milieuvriendelijke cementgebonden gietvloer aan te schaffen. Bij deze vloeren is de coating gemaakt van organische producten, dus beter voor het milieu. Dit is ook wel bekend onder de aanduiding ECO. Cement gietvloeren zijn, net als andere soorten gietvloeren, geheel naadloos. En waarbij je bij het woord cement vooral denkt aan een grijze vloer is niets minder waar. Natuurlijk zijn alle soorten grijstinten verkrijgbaar, maar ook zandkleuren en zelfs felle kleuren zijn bij dit soort vloeren een optie.

Gietvloeren in de badkamer

Ondanks dat relatief weinig mensen dit nog in hun woning hebben is een gietvloer in de badkamer een ideale oplossing. De gietvloeren van polyurethaan en epoxy zijn naadvrij en waterdicht. Hierdoor kan er nooit water tussen de voegen komen en wordt het risico op lekkages aanzienlijk verkleind. Daarnaast zijn de vloeren heel makkelijk schoon te maken. Ook is het heel fijn om in de badkamer vloerverwarming te hebben en met een gietvloer is dat zeker mogelijk. De combinatie van een gietvloer en vloerverwarming zorgt voor een goede geleiding. Dit komt onder andere doordat een gietvloer slechts 3 tot 4 millimeter dik is. Indien je nu een badkamer hebt waar een tegelvloer met voegen in ligt hoef je niet te gaan zweten bij het idee dat je eerst alle tegels er uit zal moeten hakken. Indien je de tegelvloer egaliseert is het heel makkelijk om de gietvloer over de tegelvloer aan te brengen. Doordat het bij een gietvloer ook mogelijk is om antislip korrels door de epoxy of polyurethaan aan te brengen kan de vloer in de badkamer antislip gemaakt worden. Hierdoor is de kans op uitglijden met een gietvloer kleiner dan bij een tegelvloer.

Siergrind vloeren

Ook siergrindvloeren maken deel uit van de gietvloeren soorten. Bij deze soort vloeren wordt er echter geen vloeistof maar grind op de vloer gestort. Bij siergrind in het ook mogelijk om diverse kleuren en zelfs patronen in de vloer te storten. En mocht je je afvragen of een siergrindvloer niet scherp aan je voeten is, dat is het niet. Een siergrind vloer wordt afgewerkt met een verlijmde coating. Deze verlijmde coating zorgt ervoor dat de alle grind korreltjes netjes tegen elkaar aan komen te liggen, waarbij de coating de ruimte tussen de grindkorrels opvult. Hierdoor ontstaat er een mooie egale en gladde vloer die makkelijk schoon te maken en te onderhouden is. Twijfel je tussen een siergrind vloer of één van de andere vele mogelijkheden onder de gietvloeren, kijk dan eens op de site www.g-vloeren.nl. Ze zijn een specialist in vloeren. Ze kunnen je uitgebreid adviseren over de verschillende soorten vloeren en samen met je kijken welke vloer het beste bij je past

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen