Essentiële zorg met houten vloeren

Essentiële zorg met houten vloeren
april 20, 2020 Arnout

De donkere houten vloer is een van de favorieten om thuis te gebruiken, omdat het zorgt voor een gezellige, elegante en verfijnde uitstraling van het huis. De verscheidenheid aan grondstoffen, de gebruiksmogelijkheden en het feit dat het een klassieker is die nooit uit de mode raakt, zijn ook aspecten die de aandacht trekken. Er is echter wel enige zorg nodig om ervoor te zorgen dat uw vloer er altijd mooi uitziet. In deze post laten we u de belangrijkste zorgen zien. Kijk eens aan!

Installatie

De installatie van een houten vloer moet door ervaren vakmensen worden uitgevoerd om een bevredigend resultaat te verkrijgen. Het is belangrijk dat de ondervloer zeer goed is uitgelijnd en afgewerkt, schoon en droog. Dit alles maakt het gemakkelijker om het materiaal te fixeren en zorgt voor een hogere kwaliteit van de afwerking.

Verzorging van de houten vloer

1. Reinigingsmiddelen vermijden

Donkere houten vloeren ondersteunen geen reinigingsmiddelen, vooral geen schuurmiddelen. Wees daarom voorzichtig met de producten die onder andere alcohol en sanitair water bevatten. Om ze te reinigen, geef je de voorkeur aan neutrale zeep en een vochtige doek.

2. Behoud van de gebieden met de grootste circulatie

Een andere noodzakelijke zorg is het beschermen van de vloer op plaatsen met een grotere circulatie en zoninval. Leg op deze manier tapijten in de ingangen, bij de ramen en op plaatsen waar u en andere mensen in het huis meerdere keren per dag langskomen. Deze plaatsen kunnen sneller verslijten, waardoor het nodig is om te investeren in een renovatie van het materiaal vóór de verwachte. Met het gebruik van tapijten in deze gebieden beschermt u echter de vloer en verhoogt u de levensduur ervan.

3. Vermijd krassen

Houten vloeren, vooral de donkere, zijn onderhevig aan krassen – pas op! In het geval van meubels is een eenvoudige oplossing om een klein stukje vilt op uw voeten te leggen om te voorkomen dat het krassen op de vloer veroorzaakt bij het slepen om bijvoorbeeld te reinigen. Doe hetzelfde met stoelen, tafels en krukken.

4. Wees voorzichtig met vochtigheid

Met uitzondering van hout dat specifiek voor dekken en buitenruimten is behandeld, mag het hout dat u voor uw huis gebruikt niet aan een te hoge luchtvochtigheid worden blootgesteld. Dat wil zeggen dat water het materiaal kan beschadigen en schimmelvorming kan veroorzaken. Vermijd daarom bij het schoonmaken het direct gooien van de vloeistof – en als het gebeurt, droog het dan meteen.

5. Vermijd het gebruik van was en vernis

Het hout op de markt heeft al een voor uw huis geschikte behandeling en vernis ondergaan.

Daarom is de toepassing van deze producten alleen nodig als ze behoorlijk ondoorzichtig worden. Gebruik in deze situatie slechts een zeer dunne laag transparante was. Lakken wordt niet aanbevolen – laat dit type toepassing alleen achterwege wanneer een volledige renovatie van uw vloer noodzakelijk is. Op laminaatvloeren is geen was of vernis nodig. Houten vloeren zijn een geweldige coating om comfort en schoonheid in uw huis te brengen. Door de genoemde zorgvuldigheid te betrachten, krijgt u langer een mooie uitstraling, waardoor een complete renovatie niet meer nodig is.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen