Hoe verhuis je met huisdieren?

Hoe verhuis je met huisdieren?
januari 7, 2020 Arnout

Hoe verhuis je met huisdieren?

Na een succesvolle bezichtiging is je oude huis eindelijk verkocht en kun je gaan verhuizen naar je nieuwe huis. Net als iedereen moet je eerst wennen aan je nieuwe huis voordat je je er echt thuis voelt. Vaak duurt dat voor huisdieren en in het bijzonder katten en honden wat langer. Dat komt omdat ze een band opbouwen met de omgeving waar ze in leven. Met een aantal tips zorg je ervoor dat verhuizen met je huisdier makkelijker wordt.

Voor het verhuizen

Voordat je echt kunt verhuizen moet je natuurlijk eerst het geschikte huis vinden. Bij het kiezen van een huis moet je ook aan je huisdieren denken. Zo kun je met katten niet naast mensen wonen die een gevaarlijk hond hebben. Het beste is om een huisdiervriendelijk huis te vinden dat kun je het beste aangeven bij je makelaar uit Roosendaal. Samen kun je op zoek gaan naar het perfecte huis. Mocht je een huis op het oog hebben dan kun je eventueel je huisdier meenemen om te kijken of het dier zich fijn voelt in het huis.

Verhuizen met een kat

Het verhuizen met een kat is toch wel het moeilijkst. Dat komt omdat katten zich naast het baasje ook hechten aan de omgeving waarin ze leven en zijn opgegroeid. Zo kan een verhuizing voor de kat geen fijne ervaring zijn. Het kan dus zijn dat de kat in het begin telkens weg wilt lopen omdat die terug wilt gaan naar zijn vertrouwde omgeving. Daarom is het belangrijk dat je erop let dat je alle deuren goed dicht houdt. Dat kun je verhelpen door tijdens het verhuizen eerst alle speeltjes van de kat en de meubels te verhuizen. Zo creëer je hun vertrouwde omgeving. Verder moet je de kat alle kamers van het nieuwe huis laten verkennen, zelfs de kamers waar de kat uiteindelijk niet mag komen. Zo krijgt de kat een beeld van het huis. Vaak neemt de stress dan af waardoor de kat zich dus thuis voelt.

Verhuizen met een hond

Een verhuizing met een hond is heel anders dan met een kat. Dat komt omdat een hond zich het meest aan het baasje hecht. Toch kan de hond de verhuizing met stress ervaren. Daarom moet je de hond buiten alle verhuisdrukte houden. Als je klaar bent met verhuizen dan kun je de hond rustig laten wennen aan het nieuwe huis. Je kunt je hond helpen door middel van de speeltjes in het huis neer te leggen. Zo wordt een verhuizing met huisdieren makkelijker.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen