Houten binnendeuren: kosten en waar op letten

Houten binnendeuren: kosten en waar op letten
juni 12, 2019 Arnout
Houten binnendeuren plaatsen stappenplan

Houten binnendeuren bestellen: waar op letten?

De binnendeur, de schakel die verschillende ruimtes in het huis scheidt en het tegelijkertijd mogelijk maakt ze te betreden. Binnen een huis zijn de binnendeuren natuurlijk belangrijk, vandaag bespreken we houten binnendeuren. Wat zijn de voor- en nadelen van houten binnendeuren, waar kun je ze kopen, hoeveel en welke mogelijkheden heb je en wat kost dat nou zoal?

Waar moet ik op letten als ik houten binnendeuren ga kopen?

Het hebben van een houten binnendeur heeft natuurlijk een aantal voordelen. Allereerst, hout is een typisch natuurproduct, hout is dus duurzaam en tegelijkertijd ook milieuvriendelijk. Hout heeft als product ook een prima status zijnde de werking van thermische isolatie, hout zorgt voor een betere thermische isolatie dan bij de meeste andere producten, en hout geeft ook een bepaalde sfeer.

Hout is niet echt uniek, maar toch ook weer wel, omdat je zoveel verschillende mogelijkheden hebt, zoveel verschillende soorten hout gecombineerd met zoveel verschillende kleuren en modellen kun je er zelf helemaal je eigen stijl in kwijt.

Waar kun je houten binnendeuren bestellen?

Waar kun je ze zoal kopen en wat voor een mogelijkheid heb je eigenlijk? Hout is, zoals iedereen wel weet, zeker geen schaars product. Er zijn diverse bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn, maar je kunt ze ook gewoon bestellen bij vrijwel iedere bouwmarkt.

Je hebt zoveel mogelijkheden dat er grote aanpassing gedaan kan worden binnen veel soorten budget, je hebt keuze uit verschillende houtsoorten zoals bijvoorbeeld Aformosia en Meranti in combinatie met heel veel verschillende kleuren, hoogtes, vormen en modellen. De een duurder dan het ander.

Sfeer in huis

Je laat zien wie jij bent en je creëert zodoende een bepaalde, stijlvolle sfeer in je huis. Maar natuurlijk zoals in veel gevallen er nadelen zijn heeft ook het hebben van hout een aantal nadelen waar je als koper op moet letten. Hout is heel lastig te onderhouden, omdat hout een natuurproduct is, vraagt dit regelmatig om behandeling tegen weersomstandigheden en klimaat.

Hout moet ook regelmatig opnieuw geverfd worden. Hout leeft ook, hout reageert op de omstandigheden, bij droogte krimpt, en bij vochtigheid zet het juist uit. Daarnaast zijn houten deuren ook wel een redelijk stuk duurder dan deuren van gewoon PVC of aluminium.

Kosten houten binnendeur

Last but not least: de kosten van een houten binnendeur. Want wat kost dat nou, zo een houten binnendeur? Één antwoord is er helaas niet omdat er zoveel mogelijkheden zijnen de prijzen erg verschillen. Maar om toch een idee te geven: een redelijke gemiddelde prijs van een houten binnendeur komt neer op ongeveer €80.Echter zijn er natuurlijk ook heel veel mogelijkheden die ver boven dit budget uitkomen.

Een extra tip: Bestel altijd meerdere deuren te gelijk . Als je houten binnendeuren bestelt kan het zijn dat je later nog eens extra deuren nodig hebt als reserve. Of ben je misschien ben je je hele huis aan het vernieuwen? Bestel altijd meerdere deuren te gelijk, meestal is het zo dat dit nog wel eens kan resulteren in fikse kortingen!

Bron: Superrenovatie.nl

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen