Transportbandenfabricage in Nederland

Transportbandenfabricage in Nederland
mei 31, 2023 Arnout

Transportbanden worden gebruikt in een breed scala aan industrieën, van de voedselproductie tot de mijnbouw en alles daartussenin. In Nederland zijn er verschillende bedrijven die zich bezighouden met de fabricage van transportbanden. We zullen kijken naar de materialen die worden gebruikt bij de productie van transportbanden en enkele van de belangrijkste spelers op de Nederlandse markt.

 

Materialen gebruikt bij transportbandenfabricage

 

Transportbanden worden gemaakt van een verscheidenheid aan materialen, afhankelijk van de toepassing en het type transportband dat wordt geproduceerd. Enkele van de meest voorkomende materialen die worden gebruikt bij de fabricage van transportbanden zijn:

Rubber: Rubber is een veelgebruikt materiaal bij de productie van transportbanden vanwege zijn slijtvastheid, flexibiliteit en weerstand tegen chemicaliën en temperaturen. Het wordt vaak gebruikt voor transportbanden in de mijnbouw en de voedselproductie.

PVC: PVC-transportbanden worden vaak gebruikt in de verpakkingsindustrie vanwege hun uitstekende treksterkte en weerstand tegen oliën en vetten.

Polyurethaan: Polyurethaan-transportbanden zijn geschikt voor toepassingen waarbij hoge snelheden en precisie vereist zijn. Het materiaal biedt ook uitstekende weerstand tegen slijtage en scheuren.

Metalen: Metalen transportbanden worden vaak gebruikt in de textielindustrie en voor het transport van zware materialen zoals stenen en puin.

Siliconen: Siliconen transportbanden zijn geschikt voor toepassingen waarbij hoge temperaturen en voedselveiligheid vereist zijn, zoals in de voedselproductie en de farmaceutische industrie.

 

Nederlandse bedrijven in de transportbandenfabricage

 

Er zijn verschillende Nederlandse bedrijven die actief zijn in de transportbandenfabricage. Enkele van de belangrijkste spelers zijn:

 

DRAM Transportbandenservice

 

Dit bedrijf is het fullservice transportbandenbedrijf van Noord-Holland, gelegen in Alkmaar. Het gebruikt uitsluitend kwaliteitsproducten voor hun installaties. Hierdoor is de toepassing van zulke transportbanden in zware industrieën een vanzelfsprekende keuze. Ze hanteren gewapende transportbanden voor ruw transport, maar ook gevulkaniseerde banden voor brandgevaarlijke stoffen. DRAM Transportbanden Service biedt maatwerk voor elke opdracht.

 

Dunlop Conveyor Belting

 

Dunlop Conveyor Belting is gevestigd in Drachten en produceert transportbanden voor de mijnbouw, de staalindustrie, de energieopwekking en andere toepassingen. Het bedrijf maakt gebruik van een breed scala aan materialen, waaronder rubber, PVC en polyurethaan.

 

Ammeraal Beltech

 

Ammeraal Beltech is gevestigd in Heerhugowaard en is gespecialiseerd in de productie van transportbanden voor de voedsel- en drankindustrie. Het bedrijf maakt gebruik van materialen zoals PVC en polyurethaan en heeft een sterke nadruk op hygiëne en voedselveiligheid.

 

Forbo Siegling

 

Forbo Siegling is gevestigd in Assendelft en produceert transportbanden voor een breed scala aan toepassingen, waaronder de voedsel- en drankindustrie, de textielindustrie en de logistiek. Het bedrijf maakt gebruik van materialen zoals PVC, rubber en polyurethaan.

 

Habasit

 

Habasit is gevestigd in Eindhoven en produceert transportbanden voor de voedsel- en drankindustrie, de verpakkingsindustrie en andere toepassingen. Het bedrijf maakt gebruik van materialen zoals PVC, polyurethaan en silicone. Habasit heeft een sterke nadruk op duurzaamheid en werkt aan het verminderen van de milieu-impact van zijn producten.

 

Mulco

 

Mulco is gevestigd in Alkmaar en produceert transportbanden voor verschillende industrieën, waaronder de voedsel- en drankindustrie, de farmaceutische industrie en de luchtvaart. Het bedrijf maakt gebruik van materialen zoals rubber, PVC en polyurethaan en biedt op maat gemaakte oplossingen voor specifieke toepassingen.

 

Aanvullende diensten en innovatie

 

De Nederlandse transportbandenindustrie staat bekend om zijn innovatieve oplossingen en technologieën. Bedrijven in de sector werken voortdurend aan het ontwikkelen van nieuwe materialen en productiemethoden om tegemoet te komen aan de steeds veranderende behoeften van de industrie.

Naast de productie van transportbanden, bieden veel Nederlandse bedrijven ook aanvullende diensten zoals installatie, onderhoud en reparatie van transportbandsystemen. Dit stelt klanten in staat om de efficiëntie en betrouwbaarheid van hun productieprocessen te optimaliseren.

 

Actieve transportband specialisten

 

In Nederland zijn er verschillende bedrijven die actief zijn in de transportbandenfabricage. Deze bedrijven maken gebruik van een breed scala aan materialen om transportbanden te produceren die geschikt zijn voor verschillende toepassingen in de industrie. Rubber, PVC, polyurethaan, metalen en siliconen behoren tot de meest gebruikte materialen bij de productie van transportbanden. De Nederlandse transportbandenindustrie staat bekend om zijn innovatieve oplossingen en technologieën en biedt aanvullende diensten zoals installatie, onderhoud en reparatie van transportbandsystemen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen