Verhuisstress? Bekijk hier de tips om je verhuizing soepel te regelen

Verhuisstress? Bekijk hier de tips om je verhuizing soepel te regelen
april 28, 2020 Arnout

Waar bijna iedereen mee loopt te kampen tijdens een verhuizing is verhuisstress. Dit is een onnodige vorm van stress dat ontzettend veel narigheden kan veroorzaken. Toch zijn er ontzettend veel mensen die niet weten hoe ze hier mee om moeten gaan. Het is belangrijk om je te realiseren dat een vorm van stress redelijk normaal is bij een verhuizing. Er komen namelijk heel veel dingen bij kijken. Helemaal als je bijvoorbeeld gaat verhuizen naar een andere stad, dan komen daar heel veel andere dingen bij kijken dan wanneer je gaat verhuizen binnen dezelfde stad. Om de verhuizing soepel te laten verlopen is het ontzettend handig om een checklist voor verhuizen te maken. Deze checklist kan jou helpen om overzicht te creëren voor jouw verhuizing. Maar wat moet er dan allemaal op die checklist komen te staan?

Algemene tips

Pak een pen en papier, en schrijf er vervolgens boven aan de pagina “checklist verhuizen”. Als eerste is het belangrijk om te inventariseren wat je nou eigenlijk allemaal moet verhuizen. Oftewel, dit houdt in dat je een inventarisatie moet maken van je spullen. Je kan hier ook categorieën van maken, zoals schoenen, kleding, boeken, meubels etc. Ten tweede is het belangrijk om je verhuizing door te geven aan de gemeente waar je heen gaat verhuizen. Per gemeente kan het verschillen hoe je dit het beste kan doen, dus ga daarvoor naar de website van de desbetreffende gemeente waar je heen gaat verhuizen. Verder is het belangrijk om een inventarisatie te maken van hoe je dingen gaat vervoeren. Ga je dit zelf doen? Ga je dit uitbesteden? Of vraag je allemaal vrienden om je te komen helpen? Voor deze stap is het ook belangrijk om te kijken of je binnen de stad of gemeente gaat verhuizen of naar een andere stad.

Verhuizen binnen de stad of buiten de stad?

Als je gaat verhuizen binnen de stad dan is de weg naar het nieuwe huis meestal korter dan wanneer je naar een andere stad verhuist. Dit heeft als voordeel dat de afstand die je af moet leggen minder lang is en je spullen dus ook minder ver hoeft te vervoeren. Je kan dus dan gaan kijken naar een goede manier hoe je je spullen binnen de stad vervoert. Houd er wel rekening mee dat sommige delen van steden alleen in de ochtend of op een bepaald tijdstip toegankelijk zijn voor particulieren. Ga je verhuizen naar Rotterdam vanuit Groningen? Of naar een andere stad? Dan is het goed om hier ook over na te denken, maar het is vooral belangrijk dat je de lange afstand kunt overbruggen. Als je bijvoorbeeld gaat verhuizen naar Rotterdam vanuit Groningen, dan moet je ongeveer 250km rijden. Om nou alles in de trein mee te nemen is natuurlijk niet te doen. Als je hulp wilt bij je verhuizing voor zo’n afstand, dan is het inhuren van een verhuisbedrijf ontzettend handig. Denk hier goed over na voordat je zelf besluit deze route af te leggen.

De uiteindelijke checklist

In het kort is het dus belangrijk om je verhuizing goed voor te bereiden. Hierbij vind je nog een samenvatting van de checklist voor verhuizen naar een plek binnen de stad en buiten de stad:

· Inventarisatie van eigendommen (schoenen, boeken, kleding etc.)

· Doorgeven van verhuizing (gemeente, bank, universiteit etc.)

· Type vervoer en de afstand

· Toegankelijkheid van de nieuwe plek

· Wat uitbesteden en wat niet

Hopelijk helpt deze checklist jou om je verhuizing wat minder stressvol te maken en meer overzicht te krijgen in wat je moet doen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen