Vloer egaliseren in oude woning

Vloer egaliseren in oude woning
september 10, 2020 Arnout

Als je een nieuwe vloer in een oud huis wilt leggen, sta je vaak voor een grote uitdaging. Immers, oude huizen zijn op heel andere manieren gebouwd dan vandaag de dag het geval is. De kans is dan ook groot dat je met een vloer die schuin of hellend is te maken hebt. Of dat de vloer helemaal doorzakt. Het is erg belangrijk om de vloer te egaliseren, maar zeker in een oud huis kan dit erg ingewikkeld zijn. Als je een vloer gaat egaliseren in een oud huis, kan dit weken de tijd in beslag nemen.

Verschillende soorten vloeren

Dat heeft ermee te maken dat oude huizen uit verschillende soorten vloeren kunnen bestaan. Zo heb je schuine of doorzakkende vloeren. Een vloer die helt of schuin is, kom je vaak tegen in oudere huizen. Andere woningen hebben al jaren geen onderhoud meer gehad, waardoor de vloer kan doorzakken. Dit soort situaties belemmeren het egaliseren van een vloer. In zo’n geval kun je het best een professional inschakelen.

Schuin of hellend

In oude huizen zijn schuine of hellende vloeren eerder regel dan uitzondering. Een helling betekent meestal dat de vloer één of twee centimeter naar beneden afloopt. Een schuine vloer herken je meteen vanwege het grote niveauverschil. De vloer zelf kan wel gewoon vlak zijn. Als er sprake is van een grote helling, kun je ervan uit gaan dat er problemen zijn met de fundering en dat het egaliseren van een vloer in zo’n geval niet voldoende is.

Vloeren die doorzakken

Het is ook mogelijk dat vloeren doorzakken. Tussen de verschillende vloeren zie je dan een verzakking. Dan heb je geen probleem met de fundering, maar moeten de balken onder de vloer weer correct worden gelegd. Met een egalisatiemiddel kun je dit probleem in sommige gevallen ook oplossen. Vraag hiervoor de hulp van een professional.

Voor het egaliseren van vele vloeren vind je bij Egaliseren.nl de juiste vakman. Ook voor het egaliseren van je tegelvloer ben je bij egaliseren.nl aan het juiste adres!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen