Welke badkamerventilator moet ik nemen?

Welke badkamerventilator moet ik nemen?
april 28, 2021 Arnout

Het is iets waar je niet zo snel bij stil staat totdat je besluit om de badkamer te verbouwen maar ventilatie is ontzettend belangrijk en dan juist nét in deze ruimte. Nadat je gebruik maakt van de douche of het bad ontstaat er veel vocht en het is van groot belang dat dit vocht goed afgevoerd wordt zodat condensatie vermeden wordt. Als er vocht aanwezig is op de muren of de ramen kan dit leiden tot schimmel en daar wordt niemand blij van. Schimmel kan zorgen voor permanente schade van materialen en het is schadelijk voor de gezondheid. Lees verder als je meer wilt weten over de opties in badkamerventilatie.

Opties in badkamerventilatoren

Er bestaan een aantal soorten badkamerventilatoren waar je uit kan kiezen. Het installeren ervan gaat vrij gemakkelijk mits er geen gecompliceerde kanalen moeten worden aangelegd.

 • Buisventilatoren: Een buisventilator kan direct in een buitenmuur geplaatst worden en deze zijn vrij populair voor in kleine badkamers en toiletten.
 • Kanaalventilatoren: Deze ventilator is een van de beste opties als je de ventilator het liefst niet zichtbaar wilt hebben en ook een lang afvoerkanaal hebt. Een groot voordeel is dat er vrij weinig geluidsoverlast aanwezig is doordat het ventilatiesysteem niet in dezelfde ruimte geplaatst wordt.
 • Muur- en plafondventilatoren: Deze type ventilatoren kunnen voor een redelijke prijs gekocht worden en zijn daarnaast heel makkelijk om te installeren. Het enige nadeel is wel dat deze type ventilatoren een kort afvoerkanaal vereist omdat ze anders niet goed functioneren.
 • Welke badkamerventilator moet ik kiezen?

  De eerste stap is om te beslissen welke soort badkamerventilator je nodig hebt voor de badkamer. Daarna moet je een keuze maken in capaciteit die mede bepaald wordt door de afmetingen van je badkamer. Dit kun je zelf gemakkelijk berekenen door de lengte, breedte en hoogte van de badkamer met elkaar de vermenigvuldigen. Het getal wat hieruit voortkomt representeert het aantal kubieke meters van je badkamer. Als je dit getal met 10 vermenigvuldigt dan weet je welke capaciteit je ventilator nodig heeft.

  0 Reacties

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  *

  Blogger worden? Neem contact met ons op

  Contact opnemen