Welke soort laminaat moet ik kiezen?

Welke soort laminaat moet ik kiezen?
oktober 27, 2022 Arnout

Heb jij recent een woning gekocht en zit je daardoor nu in een situatie waarin jij de keuze moet maken tussen verschillende vloeren? Dan heb je vast en zeker al gemerkt dat dit een ontzettende lastige klus is. Vandaag de dag zijn er namelijk tientallen verschillende soorten vloeren in de meest moderne kleuren en patronen. Dit komt doordat iedere ruimte om een andere soort vloer vraagt. Het is dan ook volkomen te begrijpen dat jij enigszins last krijgt van keuzestress. Ondanks het enorme aanbod aan vloeren, blijven de laminaatvloeren onverminderd populair. In dit artikel vertellen wij je dan ook graag welke soort laminaat het beste in bepaalde ruimtes passen. Lees snel verder en voorkom dat je een miskoop doet!  

Kies voor tegels in de keuken en badkamer 

In veel woningen liggen er tegels in de keuken en badkamer. Dit is niet zo verrassend aangezien tegels tegen een stootje kunnen, gemakkelijk te reinigen zijn en ook nog eens volledig waterbestendig zijn. Toch kiezen steeds meer mensen ervoor om laminaattegels of PVC klik tegels op deze plekken in huis te leggen. Deze vloeren zijn 100% waterbestendig, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken zodra er water op de vloer belandt.  

Bovendien voelen beide imitatie tegels aanzienlijk minder koud aan. Combineer je één van deze vloeren met vloerverwarming? Dan hoef jij je in de winter in ieder geval geen zorgen meer te maken om koude voeten. Een win-win situatie als je het ons vraagt. 

Geef iedere ruimte in een handomdraai meer sfeer 

Het is algemeen bekend dat een vloer meer sfeer geeft aan een woonkamer, slaapkamer of een keuken. Dit is onder andere mogelijk doordat er laminaat op de markt is gebracht waarin, met behulp van de modernste druktechnieken, zicht- en voelbare houtnerven zijn aangebracht. Hierdoor is een laminaat met houtlook inmiddels niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. Wanneer je deze vloer in huis neemt, dan zal je merken dat er in iedere ruimte een warmere sfeer te voelen is. De ideale manier om jouw huis die typische Hollandse gezelligheid te geven. 

Doe vooral inspiratie op tijdens jouw zoektocht 

Ben je al een tijdje bezig met jouw zoektocht naar die ene perfecte laminaatvloer voor jouw woning, maar kom je er niet helemaal uit? Dan is het altijd een goed idee om via het internet inspiratie op te doen. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens rond op Pinterest of doe het op de ouderwetse manier en loop verschillende vloerenwinkels in. Op het internet word je doodgegooid met een immens groot aanbod aan laminaatvloeren, waardoor het zomaar kan gebeuren dat je urenlang aan het scrollen bent. Om dit te voorkomen is het handig om je vooral eerst te laten inspireren. Op die manier wordt jouw zoektocht naar een nieuwe vloer ook nog eens makkelijker!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen