Werken op een RH bureaustoel

Werken op een RH bureaustoel
juli 16, 2021 Arnout

Mensen die op een kantoor werken, zitten vaak urenlang achter elkaar op hun bureaustoel in dezelfde positie. Het is belangrijk om af en toe even op te staan en voldoende lichamelijke beweging te krijgen, maar wanneer je uiteindelijk weer op de stoel gaat zitten, is het ook heel belangrijk dat deze ondersteunend is voor de rug en de rest van het lijf. Hiervoor is het dus belangrijk dat je een goede bureaustoel koopt die goed is van kwaliteit en dus voldoende ondersteunend is. Bijvoorbeeld een bureaustoel RH. In deze tekst gaan we kijken waarom het zo belangrijk is om een bureaustoel aan te schaffen die goed van kwaliteit is en die dus voldoende ondersteunend is.

Werken op een RH bureaustoel

Een goede bureaustoel is bedoeld om het gehele lijf te ondersteunen. In een periode waarin mensen steeds meer thuis aan het werk zijn, is het soms lastig om een goede lichaamshouding aan te nemen. Een goede bureaustoel is niet alleen bedoelt om een goede houding in aan te nemen, maar is daarnaast ook belangrijk om ondersteunend te zijn aan het lichaam. Op die manier hoeft het lichaam maar heel weinig te doen in de stoel en dat zorgt voor een betere houding. Wanneer iemand voor een langere tijd een verkeerde houding aanneemt, kan het maar zo zijn dat er blessures ontstaan. Dit zijn bijvoorbeeld pijnlijke problemen aan de rug, nek en schouders die zichzelf kunnen manifesteren op verschillende manieren. Het is heel belangrijk om hier goed op te letten.

Waar moet een goede stoel precies aan voldoen?

Maar waar moet een goede bureaustoel dan precies aan voldoen? Allereerst is het dus belangrijk dat de rug voldoende ondersteuning krijgt en dit wordt gedaan door de rugleuning. De rugleuning moet vooral de onderrug, maar ook de rest van de rug goed ondersteunen. Ook is het belangrijk dat de rugleuning ingesteld moet kunnen worden voor verschillende mensen. Uiteraard hebben mensen niet allemaal dezelfde lichamen en daarom is het belangrijk dat het aangepast kan worden. Wanneer iemand op de stoel zit, moet het mogelijk zijn dat hij plat op het zitvlak kan zitten en tegelijkertijd zijn voetzolen plat op de grond kan zetten. Dat is namelijk de meest natuurlijke houding voor het lichaam. Vervolgens is het ook heel belangrijk dat de armen goed kunnen hangen op de armleuning. Daardoor voorkom je dus weer klachten aan zowel de armen als aan de schouders. Een goede bureaustoel moet dus voldoen aan een hele hoop eisen voor een goede houding.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen