Werken op grote hoogte!

Werken op grote hoogte!
april 30, 2020 Arnout

Omdat we inmiddels steeds meer in de hoogte bouwen (denk maar eens na wat er in je eigen omgeving allemaal is veranderd de laatste tijd), zijn hoogwerkers inmiddels niet meer weg te denken. Denk maar eens aan glazenwassers die in de hoogte moeten werken. Dat redden ze met een gewone ladder inmiddels echt niet meer. Hieronder zal ik een korte toelichting geven over wat een hoogwerker is. Mocht je interesse hebben in het aanschaffen van een hoogwerker? Denk er dan ook eens aan om een tweedehands exemplaar aan te schaffen. Daarover lees je in de tweede alinea.

Wat is het precies?

Er is niet maar een hoogwerker. Het is namelijk een verzamelnaam voor verschillende machines. Waarin ze allemaal moeten overeenkomen om de naam hoogwerker te krijgen is dat het machines moeten zijn die het toelaten om op een veilige manier te werken aan hoger gelegen installaties. Een trap is dus geen hoogwerker, hoewel je er wel me in de hoogte kan werken. Ze kunnen op verschillende manieren aangedreven worden. Denk hierbij aan een accu, een elektromotor of een dieselmotor. Er zijn nog andere manieren om de hoogwerker aan te drijven denkbaar maar die worden minder gebruikt. Alle hoogwerkers hebben een hydraulische arm die er voor zorgt dat het geheel (een platform of een bak) de lucht in kan.
Daarnaast zit er nog een verschil in het onderstel. Het hangt er namelijk van af waar de hoogwerker ingezet wordt. Staat deze vooral op een harde ondergrond dan is een hoogwerker op wielen geschikt. Wordt er echter op ruw terrein gewerkt dan wordt er eerder voor rupsbanden gekozen.

Aanschaf

Net als bij auto’s kan is er de mogelijkheid een hoogwerker nieuw of tweedehands aan te schaffen. Daarbij zie je grote verschillen in prijzen. Het houdt overigens niet in dat het een beter is dan het ander. Het gaat er vooral om welk doel je voor ogen hebt, wat er beschikbaar is en wat je eigen mogelijkheden zijn. Denk hierbij aan de financiën maar ook aan het soort werk dat je moet gaan uitvoeren. Het beste idee is waarschijnlijk om dit plaatje eerst helemaal compleet te hebben voor je op zoek gaat op internet. Op die manier kan je namelijk veel gerichter zoeken en ben je eerder gekomen tot een goed eindresultaat. Verder is het een goed idee je te verdiepen in het onderwerp zodat je weet welke mogelijkheden er allemaal zijn. Zodra je dit allemaal weet, kun je de volgende stap gaan zetten!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen