3 redenen voor het kopen van een stuk grond

3 redenen voor het kopen van een stuk grond
januari 15, 2020 Arnout
Eigenaar grond

Er zijn volop redenen om een stuk grond te gaan kopen. Het is een goede investering. Het verleden heeft dit reeds bewezen. Resultaten uit het verleden garanderen echter geen succes in de toekomst moeten we even vermelden. Niemand heeft immers een glazen bol waarin de toekomst voorspelt wordt. Wel weten we op basis van het verleden dat de waarde van grond altijd is gestegen met af en toe een dip. Wat zijn drie andere sterke redenen om grond te kopen?

Groei van de bevolking in Nederland

Het centraal bureau van de statistiek heeft het onderzocht: de Nederlandse bevolking blijft tot 2040 groeien. Tot dan zal er naar alle waarschijnlijkheid ook een tekort zijn aan huizen. Het is een goede indicatie dat de waarde van de grond daardoor ook zal stijgen. Het is een slimme manier van investeren met veel zekerheid. Het beleggen in grond is minder risicovol als het beleggen in aandelen. Er komt geen grond meer bij in Nederland. Schaarste zal de prijs opdrijven.

Een veilige belegging

Wanneer je een stuk grond koopt dan wordt je de eigenaar. Het is niet onduidelijk van wie de grond is. Het is in het kadaster te zien. Ook op https://kadastralekaart.nl kun je jouw eigen stuk grond bekijken. Je hebt een specifiek perceel nummer wat van jou is. Via de notaris wordt de overdracht verzorgd wat wel prettig is. Mede hierdoor is het een veilige belegging. Het is handig om zo het geld te betalen voor het stuk grond. Na de betaling en overdracht bij de notaris wordt jij de eigenaar van het stuk grond.

Verhuren

De grond kun je verhuren of verkopen met winst. Het is een manier om direct een rendement te krijgen op het stuk grond. Wel zo prettig.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen