Bestaan er verschillende zonnepanelen? Wat zijn de verschillen?

Bestaan er verschillende zonnepanelen? Wat zijn de verschillen?
december 11, 2020 Arnout
zonnepanelen

Zonnepanelen zijn helemaal van deze tijd!

Bestaan er verschillende zonnepanelen? Dit is een belangrijke vraag om te stellen wanneer je zonnepanelen wilt plaatsen. De innovatie van zonnepanelen is de laatste jaren in rap tempo gegaan. Zonnepanelen bestaan al sinds 1839 maar de techniek is pas sinds kort echt in opkomst. Steeds vaker plaatsen mensen zonnepanelen op het dak om zelf energie op te wekken via de zon. Zonne energie is steeds efficiënter geworden, het plaatsen van zonnepanelen is nu rendabeler als ooit tevoren.

Wat voor verschillende zonnepanelen zijn er?

Zonnepanelen kunnen we grofweg onderscheiden in 4 verschillende soorten. Monokristallijn, polykristallijn, amorf en glas-glas.

Monokristallijn zonnepanelen

Monokristallijn zonnepanelen bestaan uit één kristal. Deze zonnepanelen hebben het hoogste rendement. Deze panelen zijn wel vrij duur om aan te schaffen. Degene die het maximaal er uit willen halen kopen meestal een monokristallijn zonnepaneel.

Polykristallijn zonnepanelen

Polykristallijn zonnepaneel bestaat uit zonnecellen uit meerdere grove kristallen. Polykristallijn zonnepanelen zijn vrij goedkoop in aanschaf. Het rendement van deze zonnepanelen is tegenwoordig vrij hoog!

Amorf zonnepanelen

Bij amorf zonnepanelen wordt er gebruik gemaakt van een dunne-film zonnepaneel, Hierbij wordt amorf silicium gebruikt, dit bevat geen kristallen. De prijs is zeer aantrekkelijk maar het is niet geschikt voor alle daken Dit is meer geschikt voor bijvoorbeeld bussen of boten.

Glas-glas zonnepanelen

Glas-glas zonnepanelen zijn nog relatief nieuw en hebben een zeer lange levensduur. Deze speciale zonnepanelen zijn geschikt voor een zeer hoge opbrengst. Na jaren gebruik wordt de opbrengst minder, dit wordt soms gecompenseerd door de fabrikanten. Het degraderen van deze zonnepanelen is een nadeel. Deze zonnepanelen zijn nog erg duur in aanschaf, maar kunnen wel enorm veel opleveren op de langere termijn!

Hoe kies je voor het beste zonnepaneel?

De vele mogelijkheden bij het kiezen van de juiste zonnepanelen in Limburg maken het vaak lastig kiezen. Het is belangrijk om na te denken over het kiezen van de juiste zonnepanelen. Hierbij kan er gebruik worden gemaakt van kopen of huren. Kopen levert op de langere termijn natuurlijk het meeste geld op. Dankzij de moderne technologie biedt het plaatsen zonneschermen nu meer voordeel als vroeger. Deze investering is het overwegen op zijn minst eens waard. Zelf energie opwekken via zonnepanelen van Solease? Het plaatsen van zonnepanelen is een belangrijke investering voor de toekomst. Denk daarom goed na welk soort zonnepaneel het beste aansluit bij de persoonlijke wensen. Het vinden van geschikte zonnepanelen is mogelijk voor iedereen. Goed vergelijken draagt er zeker aan bij dat het juiste zonnepaneel kan worden gevonden.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen