3 tips voor het verbouwen van je huis

3 tips voor het verbouwen van je huis
december 17, 2019 Arnout
huis verbouwen

De keuze van de afwerking is het beste deel van de bouwwerkzaamheden, want het is in dit stadium dat het huis een gezellige uitstraling begint te krijgen. Denk aan de badkamervloer, de keukenbekleding, het schilderen van de woonkamer, de deuren, de ramen. 
Dit alles vereist veel meer dan alleen inspiratie en goede smaak. Naast de esthetiek van de afwerkingen is het ook noodzakelijk om de kwaliteit en functionaliteit van de installaties voorop te stellen. In dit artikel hebben we 3 essentiële tips geselecteerd die u zullen helpen bij het kiezen van de meest kosteneffectieve afwerkingsmaterialen. Volg het! 

1- Esthetiek en functionaliteit op elkaar afstemmen

Heeft u gekozen voor de meest verfijnde vloer van de winkel en pas toen realiseerde u zich dat het niet veilig genoeg is voor de badkamervloer? Dat klopt. Dit is een veelgemaakte fout als het gaat om het kiezen van bouwkundige afwerkingen. We laten onze inspiratie vaak luider spreken en vergeten de functionaliteit van elk product te evalueren.  
 
In badkamers, bijvoorbeeld, moeten de vloeren antislip zijn. Als je eenmaal het juiste model hebt gekozen, dan kun je nadenken over de esthetiek van het stuk. Hetzelfde geldt voor sanitair, dat van vochtbestendig materiaal moet zijn gemaakt. 

2- Investeer in de moderniteit van de kunststof elementen

Het enkele raamkozijn speelt een doorslaggevende rol bij het optimaliseren van de energie- en warmte-isolatie. Kunststof kozijnen van dhk bieden een veel hogere energie-efficiëntie dan modellen van aluminium of hout. Naast kunststof kozijnen kunt u ook kiezen voor kunststof deuren, die een uitstekende akoestische en thermische isolatie bieden en zo een aanzienlijke besparing in verwarmingssystemen opleveren.  

3. Speciale aandacht besteden aan vloeren en bekledingen

Vloeren en coatings staan bovenaan de lijst van bouwmaterialen wanneer we voor afwerkingen kiezen. En het is geen geringe prestatie, want een slecht gekozen vloer of afwerking is het eerste wat tekenen van slijtage op het gebouw vertoont. Daarom moet kwaliteit altijd luider spreken. 
 
Porseleinen tegels, laminaat en keramiek zijn uitstekende keuzes voor het huis. Porseleinen tegels zijn bijvoorbeeld veelzijdige opties, vooral voor vloeren en wanden van keukens en badkamers. Ze zijn mooi, resistent en zeer gemakkelijk schoon te maken en bieden een grote kosten-batenverhouding in de markt. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren, texturen en patronen die passen bij uw decoratiestijl. 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen