Hoe bereid je jezelf voor op het samenwonen?

Hoe bereid je jezelf voor op het samenwonen?
juni 15, 2022 Arnout

Gaan jullie allebei voor het eerst uit huis of woont een van jullie twee al langere tijd op zichzelf? Het maak niet uit, samenwonen is altijd spannend. Het kan je relatie namelijk maken of kraken. Belangrijk is dat jullie beide jezelf goed voorbereiden en weten dat samenwonen nemen en geven is. Maar jullie kunnen natuurlijk goed voorbereid van start gaan. Ruim zelf je hele huis netjes op, of laat dit vakkundig doen door Avital Schoonmaak Roosendaal.

Beslissingen maak je samen

Het maakt niet uit wie, waar gaat wonen. Vanaf nu maak je beslissingen samen. Ook al is het jouw huis. Praat uitgebreid over de inrichting en huishoudelijke taken. Blijft de huidige inrichting of neemt ieder een deel van zijn of haar inboedel mee? Ook is het belangrijk om over de huishoudelijke taken te praten. Krijgt ieder zijn of haar eigen taken of vullen jullie elkaar aan waar nodig

Praat over de kosten

Wanneer jullie samen gaan wonen of je partner bij jouw intrekt is het belangrijk om te praten over de financiële kant. Gaan jullie alles delen, openen jullie een rekening of betaalt ieder zijn of haar eigen kosten? Het is belangrijk om dit vooraf goed te bespreken zodat je nooit een verschil in verhouding gaat krijgen. Wanneer een van jullie nog studeert kan het natuurlijk zijn dat de ander hem of haar daarin financieel ondersteunt door een groter deel van de huur of boodschappen te betalen.

Zorg voor het hebben van eigen tijd

Wanneer je niet gewend bent om samen te wonen kan het de eerste weken tot maanden erg druk zijn in je hoofd. Zorg daarom dat iedereen in zijn of haar eigen bubbel kan zitten. Heeft jullie woning niet veel ruimte? Geef elkaar dan de tijd om bij te komen van de dagelijkse stress en stoor elkaar niet wanneer ze voor deze rust kiezen. Laat elkaar wat langer douchen, in bed liggen of een lekker dutje doen.

Goed onderhouden is het halve werk

Om irritaties te voorkomen is het belangrijk dat je elkaar wijst op zijn of haar zwakke punten. Ben ook niet bang om je partner te vertellen dat er opgeruimd moet worden. Een opgeruimde woning kan voor veel rust en opluchting zorgen. Gun elkaar dit en ruim ook elkaars rommel op. Tips over het onderhouden van je woning vind je door op voorgaande link te klikken.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen