De voordelen van barbecueën in een Kamado

De voordelen van barbecueën in een Kamado
juni 28, 2022 Arnout

Door de opvallende vorm van de Kamado’s van de Big Green Egg heeft het bereiden van lekkere en veelzijdige gerechten op een barbecue een enorme impuls gekregen. De meeste van deze barbecues zijn tamelijk prijzig, maar als je een Kamado BBQ aanbieding treft kun je voordelig de upgrade maken naar professioneel barbecueën. De truc van een Kamado is, dat door de eivorm de warmte in de barbecue blijft zitten. Door middel van een margrietschijf en een thermometer kan de temperatuur uitstekend worden geregeld. Er zal in een Kamado dus niet iets verbranden, tenzij je als kok niet goed oplet.

Meer dan grillen

Traditioneel barbecueën op een open barbecue op houtskool kun je weinig meer doen dan vlees, vis en groenten te grillen. In de Kamado zijn de mogelijkheden veel groter. Je kunt er complete maaltijden in bereiden met de slow cooking techniek. Maar het is ook mogelijk om verschillende gerechten tegelijkertijd te bereiden. Je kan er in braden, roken, stomen en bakken. Het voordeel van de grotere modellen van de Kamado is, dat er hele grote stukken vlees in passen. Je kunt dus een hele kip ineens bereiden, of een heel groot stuk buikspek bakken.

Waaruit bestaat een Kamado aanbieding?

Bij een BBQ aanbieding voor een Kamado heb je de mogelijkheid om zo’n apparaat voor een aanzienlijk lagere prijs aan te schaffen. Soms levert een aanbieding geen financieel voordeel ten aanzien van de aanschafprijs op, maar kun je een aantal van de vaak dure accessoires cadeau krijgen. Als je echter voor een zo laag mogelijk bedrag een Kamado wilt kopen, is het goed om eerst uit te zoeken voor hoeveel personen deze geschikt moet zijn. Koop dan een exemplaar die zo klein mogelijk is. Kleine Kamado’s zijn namelijk veel goedkoper dan de grotere modellen en ze presteren even goed.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen