De voordelen van een lichtkoepel

De voordelen van een lichtkoepel
juni 15, 2022 Arnout

Wilt u een zachtere en lichtere uitstraling in uw huis, dan bent u bij BRNC Dakwerken aan het juiste adres. BRNC Dakwerken plaatsen lichtkoepels naar wens. Wij zijn dakdekker in Oosterhout. Er zijn een hoop voordelen aan een lichtkoepel, deze voordelen zetten wij hier op een rijtje voor u.

Profiteren van licht

Het grote voordeel van een lichtkoepel is natuurlijk het vermogen om veel licht binnen te laten. Vooral de heldere lichtkoepels deze hebben namelijk een lichtopbrengst van 85%. Daglicht is goed voor de gezondheid, voor de biologische klok en het zorgt voor een goed humeur. Een voordeel van daglicht is dat het gratis is. U maakt door de lichtkoepel veel gebruik van daglicht waardoor de lampen minder vaak aan hoeven en dit zorgt voor een daling van uw energierekening. U profiteert met een lichtkoepel ook van de warmte, de zon is namelijk de belangrijkste bron van vitamine D en vitamine is erg belangrijk voor onze gezondheid.

Frisse lucht binnenlaten

Er zijn ook speciale lichtkoepels, deze lichtkoepels zorgen voor verkoeling in de zomer. De speciale lichtkoepel kunt u openzetten waardoor er frisse lucht binnenkomt, dit zorgt voor een ventilerend effect. U kunt kiezen voor een handbediende ventilatie met een bedieningsstok of een elektrische ventilatie. Hierdoor kan de airco langer uit blijven staan in uw huis.

Veel keuze

Lichtkoepels zijn er in verschillende soorten uitvoeringen, zoals enkel, dubbel, drie- en vierwandig, en extra isolerend. Er zit ook nog verschil in de vorm. Er zijn vierkante, rechthoekige en ronde lichtkoepels. Bij een vierkante of rechthoekige lichtkoepel kunt u kiezen uit een bolvormige of een piramidevormige beglazing. U kunt wat betreft de kleur de beglazing ook kiezen; hierbij heeft u de keuze uit helder en opaal.

Uw woning wordt aantrekkelijker

De lichtinval, de warmte van de zon en eventueel de ventilatiemogelijkheid zorgen voor meer woongenot, hierdoor stijgt de woning ook in waarde. Grotere lichtkoepels of meerdere kleine lichtkoepels naast elkaar zorgen ervoor dat de ruimte in uw huis groter lijkt. De luxere piramidevormige lichtkoepels zorgen voor een hele chique uitstraling voor uw huis. De lichtkoepels trekken meteen de aandacht bij een eventuele potentiële koper daardoor verkoopt u uw woning eenvoudiger en sneller. Het plaatsen van de lichtkoepel gebeurt door een aannemer, bouwbedrijf of door ons zelf. BRNC Dakwerken is erg ervaren in de plaatsing van koepels en helpt u graag verder.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen