Koopjes op de rommelmarkt scoren

Koopjes op de rommelmarkt scoren
april 8, 2019 Arnout
Rommelmarkt

5 tips om te scoren op de rommelmarkt

Met Koningsdag is het weer zover: de stoepen in menig stad en dorp zijn versierd met kleedjes en kraampjes. De rommelmarkt hoort bij Nederland zoals kaas en klompen. Of je nu bezoeker of standbouwer bent of zelf achter een kraampje staat: je zult komende Koningsdag ongetwijfeld je route over de rommelmarkt afleggen. Maar hoe scoor je nu de mooiste koopjes? Door gebruik te maken van de volgende tips!

Vroeg uit de veren

Wie voor de echt leuke dingen wil gaan, zal vroeg uit bed moeten. De echte handelaren lopen al over de markt nog voordat alle kraampjes en kleedjes goed en wel gereed zijn. Dus slaap jij uit en eet je vervolgens in alle rust thuis je oranje tompouce? Jouw goed recht, maar dan zijn de ware buitenkansjes op de rommelmarkt al verkeken!

Neem een tas mee

En dan bedoelen we geen klein handtasje. Nee, de echte rommelmarktexpert weet dat je voldoende opslagruimte nodig hebt! Je loopt immers een groot risico wanneer je net dat ene prachtige artikel ziet dat helaas niet in je tas past. Of ze het even achter willen houden zodat je later terug kunt komen? Reken er maar niet op. Mensen willen van hun spullen af. Dus komt er na jou een ander die wél een ruime tas mee heeft genomen? Dan heb je pech gehad!

Twijfel niet teveel

In aanvulling op het punt hierboven: twijfel is uit den boze. Loop je nog even een rondje om erover na te denken? Grote kans dat die schoenen of dat handige wasrekje al verkocht zijn. Koop je iets en vraag je je bij thuiskomst af wat je er eigenlijk aan hebt? Dan kun je er vast en zeker een ander blij mee maken!

Niet afdingen om het afdingen

Dertig cent bieden voor een boek waarvoor iemand een halve euro vraagt? Beter van niet. Laten we het wel gezellig houden. Het is de kunst leuke dingen te kopen voor een habbekrats, niet om verkopers uit te persen. Dit zitten er ook voor hun plezier!

Wie het kleine niet eert…

Zeker op een rommelmarkt geldt dat het geluk weleens in de kleine dingetjes zou kunnen zitten. De grote knuffels, koffie-apparaten en kledingrekken vallen natuurlijk het meest op. Maar probeer vooral op de kleine dingetjes te letten. Vaak zijn dit juist de waardevolle artikelen, die je voor een schijntje kunt meenemen!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen