Een wit eiken vloer maakt een kamer ruimtelijk

Een wit eiken vloer maakt een kamer ruimtelijk
november 3, 2019 Arnout
witte eiken vloer

Een wit eiken vloer maakt een kamer ruimtelijk

Ben je op dit moment aan het overwegen om een nieuwe vloer te leggen in de woonkamer, keuken of slaapkamer? In dat geval doet het je zeker goed om de mogelijkheden eens te bekijken die er zijn met een witte eiken vloer. Door de lichte kleur laat je iedere ruimte in huis optisch groter lijken, een kamer lijkt lichter en ziet er ook nog eens onwijs stijlvol uit. De eiken vloerplanken krijgen door de white wash behandeling een mooie en elegante karakteristieke kleurstelling.

Kies voor een van de meest geliefde houtsoorten in huis: eiken

Wist je dat eikenhout een van de meest geliefde houtsoorten in huis is? Je verzekerd jezelf namelijk van een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Het hout is namelijk niet de duurste houtsoort die er bestaat, maar kent wel een erg lange levensduur, slijt niet snel en is te verkrijgen in verschillende soorten kleuren. Leg je graag onder je vloer vloerverwarming aan? Ook dan behoort een vloer van eikenhout tot de mogelijkheden.

Geef karakter aan het hout en kies voor een van de vele bewerkingsmogelijkheden

Wist je dat er op het gebied van bewerkingsmogelijkheden meer dan voldoende keuze is? Je kunt de vloer bijvoorbeeld laten oliën, lakken, beitsen, branden, logen, stomen, roken, borstelen, schaven of schuren. Voeg hier de white wash behandeling aan toe en je bent gegarandeerd van de vloer van je dromen. Door deze white wash behandeling kan je vloer volledig wit zijn, maar je kunt ook voor een witachtige kleur gaan. Ga je voor een witte vloer, een half-doorschijnende kleur of moet de originele kleur van het hout duidelijk aanwezig blijven?

Wat wordt het legpatroon van jouw vloer?

Denk je aan een vloer van hout, dan denk je waarschijnlijk aan de klassieke houten planken die in de lengte worden gelegd. Echter bestaan er vandaag de dag verschillende soorten legpatronen, zodat je er ook voor kunt kiezen om een speelse twist te geven aan je vloer. Denk hierbij aan een visgraat patroon, een Hongaarse punt patroon, een Versailles patroon of een kopshout patroon.

Geschikt voor karakteristieke panden en nieuwbouwwoningen

Heb je onlangs de sleutels gekregen van je nieuwbouwwoning en kan het inrichten beginnen? Of ben je trots eigenaar van een karakteristiek pand en wil je deze sfeer duidelijk terug laten komen in het interieur? Een eiken vloer in het wit leent zich voor verschillende woningen in verschillende bouwstijlen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen