Elektra verplaatsen in uw woning

Elektra verplaatsen in uw woning
januari 8, 2020 Arnout
groepenkast

Heeft u al jarenlang dezelfde indeling in huis? Dan kan het zijn dat u hier op den duur op uitgekeken raakt. Dit betekent natuurlijk niet direct dat u moet verhuizen. Nee, want u kunt er namelijk ook voor kiezen om uw woning te verbouwen. Woont u nog fijn en is de ruimte groot genoeg? Dan is dit zeker een aantrekkelijk optie. Bij zo’n verbouwing komt echter heel wat kijken. Toch denken veel mensen er te makkelijk over. Het is namelijk vaak wat meer werk dan alleen wat nieuwe meubels kopen. Zo krijgen de muren vaak ook een andere kleurtje. Mogelijk moet er in uw woning zelfs wel elektra verplaatst worden. Maar hoe doet u dit eigenlijk?

Maak een plan

Veel mensen gaan zonder plan aan de slag met het verbouwen van hun woning. Verstandig? Niet als je het ons vraagt! Indien u zonder plan begint, moet u in een later stadium mogelijk opnieuw aanpassingen doen. Maak daarom altijd een plan. Vergeet hierin ook de elektra niet. Maak een plattegrond met de nieuwe indeling en geef hier ook de verschillende lichtpunten op weer. Geef ook de plekken aan waar straks de stopcontacten en schakelaars moeten komen. Zo weet je straks precies naar welke plekken je de elektra in jouw woning moet verplaatsen.

Ga altijd veilig te werk

Werken met elektra brengt gevaren met zich mee. Helaas is lang niet iedereen zich hiervan bewust. Gaat u zelf met de elektra in uw woning aan de slag? Zorg er dan altijd voor dat u veilig te werk gaat. Zorg allereerst dat u de spanning van de elektrische installatie haalt. Dit doet u door de betreffende groep in de meterkast uit te schakelen. Weet u niet zeker of u de juiste groep heeft uitgeschakeld? Controleer dan altijd met een spanningsmeter of de stroom van de elektra af is. Het is ook zaak dat u beschermende kleding draagt. Ga bijvoorbeeld niet aan de slag met elektra zonder schoenen met rubberen zolen. Ook is het belangrijk om met geïsoleerd gereedschap te werken. Dit voorkomt dat u een flinke opdonder krijgt wanneer u werkt met elektra.

Uitbesteden aan een elektricien

Heeft u zelf geen ervaring met elektra? Schakel dan een elektricien in. Voor hem is het verplaatsen van elektra namelijk een fluitje van een cent. Hij weet precies hoe hij de elektra aansluit op de elektrische installatie. Zodoende weet u dus zeker dat alles straks ook werkt. Daarbij komt dat een elektricien de boel ook netjes wegwerkt. Zo wordt het leidingwerk in de vloer of muur gefreesd. Hierdoor is het na afloop van de verbouwing niet te zien dat u de elektra in uw woning verplaatst heeft.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen