In 4 stappen soepel naar Rotterdam verhuizen

In 4 stappen soepel naar Rotterdam verhuizen
mei 31, 2023 Arnout

Gefeliciteerd, je hebt een woning bemachtigd! Dat is knap in de huidige huizenmarkt. Zeker wanneer je er eentje hebt gevonden in Rotterdam. De havenstad is de laatste jaren namelijk erg in trek waardoor het maar lastig kan zijn om een woning te vinden. Daarom is het natuurlijk des te fijner dat het jou gelukt is om een huisje te krijgen. Het enige dat je nu nog moet doen is verhuizen naar Rotterdam. Dat is voor veel mensen iets waar ze nog niet heel erg bij stil hebben gestaan tijdens het zoeken naar een huis. Veel mensen zijn bijvoorbeeld al wel bezig geweest met hoe het huis wordt ingericht, maar niet met hoe ze de inrichting daar gaan krijgen. Dat geeft ook niet. In principe kun je namelijk prima in 4 stappen naar Rotterdam verhuizen. Wij vertellen je hoe.

 

1. Een goede voorbereiding

 

Een goede voorbereiding is het halve werk wordt wel eens gezegd. Deze vlieger gaat zeker op wanneer het op verhuizen aankomt. De dag waarop je verhuist staat over het algemeen namelijk bekend als een stressvolle aangelegenheid. Veel mensen hebben dit namelijk nog niet heel veel eerder gedaan en onderschatten daardoor vaak wat er allemaal moet gebeuren. Dit kun je voorkomen door goede voorbereidingen te treffen. Maak bijvoorbeeld een planning en maak deze expres te ruim. Zo weet je zeker dat je niet in de stress schiet over de tijdsdruk. Ook kun je vrienden optrommelen om te helpen op de grote dag. Zo krijg je altijd de boel binnen een dag over. Verder kun je jezelf op de verhuisdag tijd besparen wanneer je van tevoren al veel dingen hebt ingepakt. Zo kan het helpen om in de weken voorafgaand al een aantal dozen in te pakken met spullen die je niet meer gebruikt.

 

2. Een betrouwbare verhuizer

 

Een goed verhuisbedrijf kan veel voor je betekenen bij een verhuizing. Jij hebt misschien weinig ervaring met verhuizen, maar een professionele verhuizer doet dit natuurlijk elke dag en weet daardoor precies wat er allemaal bij komt kijken. Daarbij beschikken zij over handige hulpmiddelen voor het verhuizen. Denk bijvoorbeeld aan verhuisdekens, inpakfolie of meubelhondjes. Deze spullen worden bij budgetverhuisservice.nl standaard verzorgd door de verhuizer, hierdoor gaat een verhuizing veel soepeler. Alleen hoe vind je een goed en goedkoop verhuisbedrijf? Die kun je meestal vinden door er gewoon een aantal te benaderen. Vraag eens bij meerdere bedrijven een offerte aan, leg deze naast elkaar en kijk vervolgens ook eens naar de reviews van deze bedrijven. Zo kom je er snel genoeg achter welk bedrijf waar voor je geld is en bij welke je beter weg kunt blijven.

 

3. Een soepele overhuisdag

 

De dag waarop je gaat overhuizen, de grote dag, is waarop het allemaal samenkomt. Veel mensen willen in één dag over, zodat ze na de verhuizing meteen in hun nieuwe huis in bed kunnen ploffen. Dat is te doen, maar het vergt vaak dus wel voorbereiding en wat helpende handen. Daarom schakelen mensen bijvoorbeeld vrienden en een verhuisbedrijf in. Veel van het sjouwwerk kun je vaak het beste overlaten aan de mensen die weinig verstand hebben van verhuizen terwijl jij het overzicht behoudt. Wanneer je van tevoren al een inventarislijst maakt dan weet je precies wat er allemaal is en kun je ook een indeling maken van de verhuiswagen. Ook kun je tussendoor helpen bij het demonteren van meubels. Belangrijk hierbij is dat je alles bij elkaar houdt, ook de schroefjes. Daarvoor kun je bijvoorbeeld inpakfolie gebruiken

 

4. Een goede afhandeling van de verhuizing

 

Nadat alles overgeplaatst is van je oude naar je nieuwe woning komt het deel dat veel mensen het leukst vinden. Je gaat je nieuwe woning inrichten. Als je het slim aangepakt hebt, dan had je bij alles dat je inpakte al op de doos gezet waar die geplaatst moet worden. Zo heb je een goed overzicht van wat er allemaal waar moet komen te staan en kun je dus eenvoudig aan het inruimen van je spullen beginnen.

Een ander ding dat nog belangrijk is bij de afhandeling is het opleveren van je oude woning en het zorgen voor het opzeggen van alle contracten op het oude adres. Bekijk dus in je contract wat er staat over oplevering en neem eventueel contact op met de nieuwe bewoners om onderling afspraken te maken voor wat er achtergelaten mag worden en wat mee moet. Ook zorg je ervoor dat de contracten allemaal worden overgezet of beëindigd. vaak kun je dit beter al een tijd van tevoren doen zodat je contract niet te lang meer doorloopt en je niet een tijd lang voor niets betaalt.

Begin dus op tijd en wees niet bang om hulp te zoeken bij je verhuizing. Veel succes!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen