Geniet van het buitenleven met een tuinhuisje

Geniet van het buitenleven met een tuinhuisje
april 2, 2020 Arnout

Tuinhuisjes bieden veel vrijheid en ruimte. Het beeld van het klassieke tuinhuisje mag je gerust loslaten, ze zijn er tegenwoordig in soorten en maten. Voor iedere ruimte, elke stijl en toepassing is een tuinhuis. Laat je inspireren!

Voordat je een tuinhuisje koopt, moet je je drie dingen afvragen.

Waarom koop ik een tuinhuis?

Zoek je een veilige plaats in de tuin om gereedschap en je fiets in te zetten? Of wil je een plekje waar je rustig kan werken, waar je gasten in kan onderbrengen voor de nacht, je de kinderen rustig kan laten spelen of waar je lekker kan genieten van het uitzicht op je tuin? Voor elke wens hebben we een geschikt tuinhuisje.

Welke stijl wil ik terugzien in mijn tuinhuis?

Iedereen kent het klassieke model tuinhuis. Maar heden ten dage is er veel meer keus in tuinhuisjes! Wat dacht je van een tuinhuisje met extra glas veel voor een mooi uitzicht op de tuin, een tuinhuis in Engelse cottage stijl of één met doorlopende overkapping waar je zelfs je auto in kwijt kan? Afhankelijk van de beschikbare ruimte in je tuin is er heel veel mogelijk.

Van welk materiaal is mijn tuinhuis?

Let er altijd op dat het materiaal van je tuinhuisje duurzaam is. Vergeet niet: als iets te goedkoop lijkt om waar je zijn, is dat vaak ook zo. Een tuinhuis dat je ver onder de prijs koopt maar niet in de aanbieding is, is meestal gemaakt van een mindere kwaliteit materiaal. Op den duur betaal je daar juist een hoge prijs voor in onderhoud en na enkele jaren moet je het tuinhuis vaak toch nog vervangen. Veel tuinhuisjes hebben een authenticiteitscertificaat, waardoor je zeker weet dat het van duurzaam materiaal is gemaakt en je er dus minder onderhoud en juist lang plezier van hebt.

Duizend-dingen-huisje

Veel mensen gebruiken hun tuinhuis als veredelde schuur voor tuingereedschap, tuinmeubilair en fietsen. Maar je kan een tuinhuisje voor veel meer gebruiken! Als tweede huisje bijvoorbeeld. Laat de afmeting van het tuinhuis je leiden voor een inrichting met leuke meubelen, wandversiering, verlichting, kleedjes, gordijnen en zelfs een televisie of radio. In de zomer creëer je een heus zomerhuisje dat je kan uitbreiden met bijvoorbeeld een kleine veranda of terrasje en openslaande deuren. Afhankelijk van de stand van de zon zit je of op het terras van je woning, of in het tuinhuisje. Hout houdt warmte vast, dus als de zon onder is kan je nog genieten van een mooie avond in je ‘tweede huis’.

Je kan het ook gebruiken als speelhuis voor kinderen of zelfs als slaapplaats voor gasten op warmere nachten. En met een kachel in je tuinhuisje maakt het niet uit in welk seizoen je er gebruik van maakt. Een tuinhuis is voor de echte genieter die graag het hele jaar door ‘buiten binnen’ wil zitten.

Enthousiast geworden over tuinhuisjes? Kijk op onze website voor het assortiment tuinhuisjes of doe inspiratie op voor de inrichting van je tuinhuis

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen