4 voordelen van een houten vloer

4 voordelen van een houten vloer
mei 2, 2019 Arnout
Vloer

4 voordelen van een houten vloer

Weet je nog niet zeker wat voor soort vloer je neemt in je nieuwe woning en lijkt een houten vloer jou wel wat? Dan is het zeker handig om te kijken naar de voordelen die een houten vloer met zich mee brengt. Houten vloeren kunnen heel voordelig zijn en hebben veel voordelen tegenover de andere mogelijkheden. In dit artikel beschrijf ik de vier belangrijkste voordelen.

Duurzaamheid

Veel mensen willen een duurzame woning. Houten vloeren zijn over het algemeen erg duurzaam doordat zo enorm lang mee gaan, ook bij intensief gebruik. Het is belangrijk dat de vloer correct onderhouden wordt om slijtage te voorkomen.

Tijdloosheid

In elk soort interieur past een houten vloer. In een klassiek interieur zijn ze het populairst, maar passen ook zeker niet in een modernere of strakkere inrichting. Doordat de vloeren zo lang mee gaan kennen ze een tijdloos karakter.

Sfeer

Over het algemeen geven houten vloeren veel meer sfeer als stenen vloeren. Door de natuurlijke, warme en authentieke uitstraling maakt het prettiger om in een woning te zijn.

Onderhoud

Houten vloeren zijn makkelijk te onderhouden. Een vloerbedekking zoals tapijt is moeilijker om schoon te maken, want de houten vloer kan je makkelijk stofzuigen en schoonboenen. Het voordeel hiervan is dat je woning een stuk hygiënischer is door je vloer. Het is wel belangrijk dat de luchtvochtigheid van een ruimte goed gecontroleerd wordt, want een houten vloer kan erg gevoelig zijn voor vocht.

Een houten vloer kent dus enorm veel voordelen. Het is duurzaam, makkelijk te onderhouden en zorgt voor een leuke sfeer in je woning. Het past bij verschillende soorten stijlen en is ook nog is tijdloos. Wil je weten welke soort houten vloer in jouw woning past? Neem dan een kijkje in een showroom van een vloerenbedrijf en laat je adviseren door een specialist zoals Martijn de Wit.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen