Hoe kies je het perfecte jute vloerkleed? Alles wat je moet weten

Hoe kies je het perfecte jute vloerkleed? Alles wat je moet weten
oktober 19, 2022 Arnout

Jute tapijten bestaan al eeuwen en zijn nog steeds een van de populairste soorten tapijten om te kopen. Jute is een natuurlijke vezel die wordt gemaakt van de bast van de jute plant. Jute is zeer sterk, duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Het is ook een goede isolator, waardoor het een goede keuze is voor ruimtes waar je wat extra warmte nodig hebt. Jute tapijten zijn er in verschillende kleuren en stijlen, dus je vindt er zeker een die bij jouw wensen en smaak past. In deze blogpost bespreken we alles wat je moet weten over jute vloerkleden voordat je ze koopt!

Wat is Jute?

Jute is een plant die inheems is in Bangladesh en India. De jute plant wordt ongeveer 20 meter hoog en heeft grote, groene bladeren. Uit de schors van de jute plant worden jute vezels gewonnen. De binnenste schors, ook wel het floëem genoemd, is waar de jute vezels zich bevinden. De jute vezels worden vervolgens gescheiden van de rest van het plantmateriaal en tot draad gesponnen. Jutegaren kunnen worden gebruikt om verschillende soorten stoffen te weven, zoals jute of Hessische stof.

Voordelen van een Jute tapijt

Wat zijn de voordelen van een jute tapijt? Jute tapijten zijn zeer duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, waardoor ze ideaal zijn voor druk bezochte ruimtes zoals woonkamers en keukens. Een jute vloerkleed is meestal met een stofzuiger al goed schoon te maken. Ze zijn ook goed isolerend, zodat ze je huis warm houden in de winter en koel in de zomer. Jute tapijten zijn er in verschillende kleuren en stijlen, er zal dus altijd wel eentje zijn die bij jouw smaak en behoeften past. Jute tapijten zijn relatief goedkoop in vergelijking met andere soorten tapijten. Je kunt ongeveer 100 tot 300 euro betalen voor een behoorlijk groot jute tapijt. Houd er echter rekening mee dat jute tapijten niet extreem duurzaam zijn als andere soorten tapijten, zodat ze wellicht iets minder lang meegaan.

Waarom is het materiaal jute zo goed?

Jute is een sterk, duurzaam en natuurlijke vezel die gemakkelijk te reinigen is. Het is ook een goede isolator, waardoor het een goede keuze is voor kamers waar je wat extra warmte nodig hebt. Er zijn twee soorten jute: zachte jute en harde jute. Zachte jute is flexibeler en gemakkelijker om mee te werken, terwijl harde jute duurzamer is. Harde jute wordt meestal gebruikt in de bouw en in industriële toepassingen, terwijl zachte jute vaak wordt gebruikt in tapijt en vloerkleden. Door deze redenen is een jute vloerkleed een goede aanschaffing voor in je huis.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen