Houd hier rekening mee wanneer je in het buitenland gaat wonen

Houd hier rekening mee wanneer je in het buitenland gaat wonen
november 10, 2020 Arnout
verhuizen

Verhuizen is altijd spannend. Zeker wanneer je naar een ander land vertrekt! Je komt immers in een andere cultuur terecht, en dat kan best even wennen zijn. Om te zorgen dat dit proces zo goed mogelijk verloopt hebben we in dit artikel wat handige tips verzameld!

De mensen

In een ander land gedragen de mensen zich weer anders dan in Nederland. Zo zijn Nederlanders over het algemeen vrij direct, maar zijn de mensen in sommige andere landen weer wat meer terughoudender. Ook zijn mensen in het ene land erg op zichzelf, en doen mensen in andere landen weer alles samen. Het is dus belangrijk dat je van te voren weet hoe de mensen in het land waar je naartoe verhuisd zich over het algemeen gedragen. Je wilt immers geen problemen krijgen met de plaatselijke bevolking omdat je je anders gedraagt dan zij gewend zijn. 

Gewoontes

Ook gelden er in andere landen weer andere gewoontes waar je je in dient te verdiepen. In Nederland is het bijvoorbeeld heel normaal om om 17:00 uur te eten. Wanneer je om deze tijd echter een restaurant in Spanje binnenloopt is er nog geen kok aanwezig om avondeten te bereiden. In dergelijke landen eten ze namelijk veel later op de avond. Hierdoor hanteren de mensen ook vaak een iets ander slaappatroon. Ze gaan later slapen en staan later op dan wij in Nederland doen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele gewoontes die een land kan hebben. Veel van dit soort gewoontes kun je op internet vinden. Echter zul je achter sommige dingen pas komen wanneer je daadwerkelijk in het land woont. 

De stad

Wanneer je denkt aan in Spanje wonen denk je waarschijnlijk meteen aan Barcelona, Madrid, Malaga of Sevilla. Dit zijn steden die wij in Nederland goed kennen omdat er jaarlijks veel toeristen naartoe gaan. Bedenk je echter wel dat wanneer je echt in één van deze steden gaat wonen je ieder jaar maanden lang met een hoop toeristen te maken krijgt. Wanneer je een paar weken op vakantie gaat heb je dit niet zo in de gaten, maar wanneer je er echt woont zit je niet altijd te wachten op die drukte. Wanneer je hier dus niet van houdt kun je beter kiezen voor een klein onbekend plaatsje. 

De makelaar

Nog op zoek naar een makelaar in Spanje? Je kunt een huis kopen in Torremolinos met Villa Nova Real Estate. Uiteraard kun je ook voor een andere plaats kiezen!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen