Inspiratie voor een make-over van de woonkamer

Inspiratie voor een make-over van de woonkamer
juli 8, 2020 Arnout

De woonkamer opnieuw inrichten is iets wat iedereen natuurlijk wel eens zal doen. Je hebt hierdoor bijna weer een heel nieuw huis en in sommige gevallen is daar helemaal niet veel voor nodig. We gaan in deze tekst dan ook kijken naar inspiratie voor een make-over van de woonkamer. Wil je een geheel nieuw interieur of ben je juist op zoek naar tips waardoor het lijkt alsof de woonkamer een hele nieuwe look heeft. Laten we een kijkje nemen naar inspiratie voor een make-over van de woonkamer.

Een heel nieuw interieur

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het hele interieur te vernieuwen. Nieuwe meubels zoals een nieuwe bank en tafel, maar ook de muren en eventueel het plafond worden aangepakt. Het gaat een hoop geld en energie kosten, maar je hebt daarvoor wel een hele nieuwe woonkamer terug. Het voordeel hieraan is dat de woonkamer echt helemaal nieuw lijkt, maar het nadeel is dat je waarschijnlijk snel went aan de woonkamer en hierdoor sommige mensen ook snel weer een nieuwe woonkamer willen. Dat is iets wat een hoop geld blijft kosten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om kleinere dingen te doen waardoor de hele woonkamer als nieuw lijkt.

Een nieuwe vloer

Bijvoorbeeld door alleen een nieuwe vloer aan te schaffen. Een vloer kan namelijk de hele kamer veranderen. Je hebt dan niet het grote budget nodig wat nodig is wanneer je de hele woonkamer wil veranderen, maar een veel lager budget. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een gloednieuwe parketvloer aan te schaffen, maar ook iets wat tegenwoordig veel verkocht wordt, is een gietvloer. Dit is een hele nette vloer die letterlijk gegoten wordt waardoor je veel minder vuil in huis hebt. Een nieuwe vloer kan er voor zorgen dat de hele woonkamer verandert, maar er zijn nog veel meer dingen die je kunt doen.

Gordijnen en muren

Een combinatie van de gordijnen en de muren zal er namelijk ook voor zorgen dat de woonkamer een geheel nieuwe aankleding krijgt. De combinatie van deze twee geeft namelijk een bepaalde sfeer af en deze sfeer is wat je nodig hebt om de woonkamer te veranderen. Denk bijvoorbeeld aan een hele andere kleur voor het gordijn en de muren. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat deze met elkaar matchen en juist niet vloeken, maar wanneer je dit goed aanpakt, zal het lijken alsof de hele woonkamer een make-over heeft gehad.

Tot slot

En zo zijn er nog veel meer kleine dingen die je kunt doen om de gehele woonkamer een make-over te geven. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe meubels of juist het veranderen van de accessoires in de woonkamer.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen