Woonverzekering inclusief aansprakelijkheidsverzekering?

Woonverzekering inclusief aansprakelijkheidsverzekering?
december 11, 2020 Arnout
woonverzekering

Wanneer men spreekt over een woonverzekering dan hoor je vaak de termen inboedel-, opstal- en woonverzekering vallen. Dit zijn drie belangrijke verzekeringen die schade dekken aan het huis. Denk hierbij aan diefstal, inbraak, storm, brand en waterschade. Wat veel mensen echter vergeten is dat een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten misschien net zo belangrijk is. Je wilt tenslotte niet dat je onverwachts flink wat geld uit eigen zak moet bijlappen voor schade die jij per ongeluk hebt aangebracht aan de eigendommen van iemand anders. In dit artikel vertellen we meer over de aansprakelijkheidsverzekering en de woonverzekering.

Wat valt er onder een woonverzekering?

Een woonverzekering combineert een opstalverzekering met de inboedelverzekering. Met een woonverzekering ben je dus in alle gevallen van schade aan je huis gedekt. De opstalverzekering dekt schades aan alles wat nagelvast aan het huis zit. Deuren, ramen en muren zijn hier enkele voorbeelden van. Deze objecten kun je niet zomaar oppakken en meenemen. De inboedelverzekering daarentegen vergoed schades aan spullen in het huis zoals een computer, televisie of andere kostbaarheden. Om de inboedelverzekering af te sluiten die bij jouw situatie past moet je diverse verzekeraars vergelijken en eventueel besluiten om over te stappen. De juiste verzekering nog niet gevonden? Bekijk dan de inboedelverzekeringen op Overstappen.nl. Hier worden verschillende inboedelverzekeraars met elkaar vergeleken.

Het belang van een aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering kan een verzekerde zich indekken tegen schade die hij/zij of andere gezinsleden hebben toegebracht aan (de eigendommen) van iemand buiten het gezin. Voorbeelden hiervan zijn het per ongeluk omstoten van een peperdure vaas of rode wijn op de bank knoeien. Het is wel zo prettig dat je voor deze ongelukjes verzekerd bent. Zo kom je niet voor nare financiële verrassingen te staan. Wanneer je een woonverzekering afsluit heb je bij veel verzekeraars de mogelijkheid om hiernaast een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Je kunt dus de inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekering bundelen tot één pakket; de woonverzekering. Je kan echter ook apart een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Kosten aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering hoeft niet veel te kosten. Voor een klein bedrag per maand ben je verzekerd. De premies verschillen afhankelijk van de gezinssamenstelling en de verzekeringsmaatschappij waarbij je verzekerd bent. Let hier dus goed op voordat je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit. Als je een woonverzekering hebt afgesloten inclusief aansprakelijkheidsverzekering dan zijn deze kosten meegenomen in de totale maandelijkse premie.

Kies voor zekerheid

Om voor alle schades in het huis gedekt te zijn raden we aan om een woonverzekering af te sluiten. Zo hoef je je nooit druk te maken of een ongeluk wel gedekt is. Met een woonverzekering via Overstappen.nl kies je voor veiligheid en zekerheid.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen