Inspiratie voor het gebruik van natuurlijke materialen in huis

Inspiratie voor het gebruik van natuurlijke materialen in huis
september 20, 2022 Arnout
meubels

De woontrends waarbij materialen als plastic, aluminium en triplex leidend waren zijn gelukkig voorbij. Steeds meer Nederlanders kiezen dan ook voor het gebruik van natuurlijke materialen in huis. Dit geeft immers een prettige en warme sfeer in huis. Dat niet alleen. Door het natuurlijke materialen te gebruiken verbeter je in veel gevallen ook de luchtkwaliteit en akoestiek. Dit tezamen resulteert in een comfortabel huis waar jong en oud zich prettig in voelt. Het maakt van je huis een thuis, en wie wil dat nou niet?

Echt marmer

Om maar gelijk serieus te beginnen, adviseren we het gebruik van marmer. Het toepassen van marmer in een interieur is niet alleen mooi, maar geeft de ruimte ook direct een luxe uitstraling. Marmer behandelen is wel belangrijk om de kleur en glans te behouden. Als een volledige marmeren vloer of aanrechtblad te prijzig is voor je, kun je ook een marmeren bijzettafel of dressoir overwegen.

Warm wol

Veel stof is tegenwoordig (deels) synthetisch. In sommige gevallen is dat prettig, maar voor kleden en doeken in huis heeft het vaak niet de voorkeur. Dit soort stoffen zijn vaak statisch en voelen niet prettig op de huid. Liever kies je voor een natuurlijk alternatief, zoals een wollen vloerkleed. Het is zacht, ademend en bovendien deels zelfreinigend. Check voor de aanschaf wel even of jij of je huisgenoten geen wol allergie hebben.

Kurk!

Helemaal terug van weggeweest: kurk. Kurk is een soort zachte houtvorm die je ongetwijfeld wel kent van een flesje Pinot Noir. In de jaren zestig was kurk enorm populair, maar vervolgens verdween het weer. Gelukkig zien we het tegenwoordig weer terug. Dit kan in de vorm van volledige wandbekleding, maar ook in accessoires zoals onderzetters. Simpel maar doeltreffend.

Gerecycled hout

Natuurlijk kun je ook ‘nieuw’ hout gebruiken, maar gerecycled hout geeft net even wat extra’s. De variatie aan kleuren en soorten hout maken een tafel of wandkast extra spannend om naar te kijken. Mocht je zelf handig zijn, kun je ook overwegen om zelf een meubel te maken van resthout. Wellicht heb je nog een oud kastje staan waar je op uit bent gekeken, en kun je hem omtoveren tot leuk bijzettafeltje. Niet alleen leuk, maar ook nog eens duurzaam!

Planten 😉

Misschien een beetje flauw, maar we vonden toch dat kamerplanten niet mochten ontbreken in dit rijtje. Voor de duidelijkheid: geen kunststof nepplanten, maar echte levende planten. Planten kunnen een ruimte direct omtoveren van kil naar gezellig. Daarnaast zijn ze ook nog eens belangrijk voor een goede luchtkwaliteit. Zolang je ze af en

toe een beetje water geeft en niet in de volle zon zet, zullen ze het prima doen en kun je er lang van genieten.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen