Lekkage zonder duidelijk lek repareren

Lekkage zonder duidelijk lek repareren
januari 8, 2020 Arnout
keuken kraan

De meeste mensen associëren een lekkage altijd met een plas water. Dit is inderdaad een kenmerk van een zichtbare lekkage. Het is echter niet altijd zo dat er ook een plas water op jouw vloer ligt. Er kan namelijk ook sprake zijn van een onzichtbare lekkage. Bij zo’n lekkage is de bron van het lek niet met het blote oog zichtbaar. Er zijn echter wel signalen die kunnen duiden op een onzichtbare lekkage. Zo ligt de waterdruk vaak een stuk lager dan normaal. Ook kunnen er vochtplekken aanwezig zijn op jouw muur of plafond. Veel mensen weten niet hoe zij een lekkage zonder duidelijk lek moeten repareren. Geldt dit ook voor jou? Wij vertellen het je in onderstaande tekst!

Op zoek naar het lek

Zijn er vochtplekken zichtbaar op jouw muur? Dan zit de bron van het lek zeer waarschijnlijk in de nabijheid van zo’n vochtplek. Veel mensen denken dat het lek in het midden van zo’n plek zit. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Een vochtplek kan zich namelijk ook steeds verder uitbreiden. Menig Nederlander begint klakkeloos met het openbreken van een muur waarop een vochtplek zichtbaar is. Dit is echter geen aanrader. Waarom niet? Omdat je soms behoorlijk wat moet breken alvorens je bij het lek belandt. De reparatiekosten vallen zodoende vaak vrij hoog uit.

Spoor een lek op met lekdetectie

Wil je niet veel schade aanrichten en toch een lekkage zonder duidelijk lek opsporen? Schakel dan een lekdetectie specialist in. Zo’n specialist is in staat om een onzichtbare lekkage tot op de millimeter nauwkeurig op te sporen. Dit doet hij met behulp van een speciale warmtebeeldcamera. Deze camera geeft het verschil in temperatuur in leidingen weer. Is er sprake van een lek? Dan stroomt het water niet recht door een leiding. Op de camera is dit duidelijk terug te zien. Hierdoor hoef je je dus tot slechts één plek te richten voor wat betreft het breekwerk. De schade blijft zodoende beperkt.

Zelf lek dichten of laten doen?

Is het lek gelokaliseerd? Dan is het verhelpen ervan de volgende stap. Indien je niets doet, blijft het lek namelijk aanwezig. De schade wordt zodoende ook alsmaar groter. Je kunt ervoor kiezen het lek zelf te verhelpen. Dit is echter niet verstandig. Waarom niet? Omdat het lek dan vaak binnen de kortste keren terugkeert. Daarom is het beter een onzichtbare lekkage te laten dichten door een professional. Hij weet namelijk wat hij moet doen om het lek te dichten. Hierdoor weet je zeker dat het lek juist verholpen wordt. Bovendien hoef je er niet bang voor te zijn dat de lekkage binnen de kortste keren weer terugkeert.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen