Je huis schilderen? Dit heb je nodig!

Je huis schilderen? Dit heb je nodig!
juni 16, 2020 Arnout

Om de zoveel tijd heeft je huis een schilderbeurt nodig. Een schildersbedrijf is vaak vrij prijzig. Daarom kiezen veel mensen er voor om zelf hun huis te schilderen. Ben jij dit ook van plan, maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan verder!

De verf

Om je huis te kunnen schilderen heb je uiteraard verf nodig. Let bij de keuze voor de verf goed op de exacte kleur. Het ene wit is het andere wit namelijk niet! Vaak kun je in de winkel een voorbeeld zien van hoe de verf er uit komt te zien. Houd ook rekening met of de verf voor binnenshuis of buitenshuis is. Tot slot zul je moeten berekenen hoeveel verf je ongeveer nodig gaat hebben. Je wilt immers niet teveel of te weinig verfblikken kopen! Als rekenen niet je sterkste vak is, zijn er op internet diverse calculators voor te vinden.

Kwasten

Naast verf zul je ook kwasten nodig hebben. Ook hier zit weer verschil in; de ene kwast is de andere niet. Zo zijn er hele grote kwasten voor het grove werk, en kleine kwastjes voor de details. Zorg dat je beide soorten in huis hebt. Randen zijn namelijk niet nauwkeurig te verven met een te grote kwast!

Een steiger

Iets wat veel mensen vaak vergeten tijdens het schilderen van hun huis is een steiger. Of je nou de buitenkant van je huis verft of de binnenmuren, een steiger is altijd handig. Er bestaan namelijk ook steigers voor binnen! De meeste mensen denk dat het met een ladder ook wel lukt. Echter valt dit vaak tegen. Een steiger geeft je namelijk veel meer bewegingsvrijheid en ruimte om je verfspullen op te zetten. Bovendien is een steiger ook een stuk veiliger dan een ladder! Deze staat namelijk recht en stabieler. Een goede steiger koop je op Rolsteiger-kopen.be.

Afdekmateriaal

Tot slot heb je afplaktape nodig. Je wilt immers niet dat er verf komt op zaken als stopcontacten. Vergeet niet om ook de grond onder je en zaken als meubels te bedekken met een oud kleed of iets dergelijks.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen