Je huis verbouwen? Deze werkkleding heb je dan nodig!

Je huis verbouwen? Deze werkkleding heb je dan nodig!
juni 16, 2022 Arnout

Ga je aan de slag met een verbouwing van je huis? Bij grote projecten is het belangrijk de juist werkkleding te dragen (zie meer), om goed te kunnen werken en ongelukken te kunnen voorkomen. Welke kleding dat precies is, lees je in dit artikel.

Is bij elke verbouwing werkkleding nodig?

Bij alle klusjes is functionele kleding die prettig zit een pre. Het kan dan gaan om een enkel kledingstuk of een complete outfit: het hangt geheel af van de grootte van je project en wat je precies voor werk gaat verrichten. Ga je bijvoorbeeld een gipswand plaatsen, doe dan een fijne broek aan die je niet vaak meer draagt of die je voor de verbouwing hebt gekocht, want hij wordt gegarandeerd smerig. Zorg ook voor handschoenen, want het vulmateriaal van gipswanden kan voor uitslag en huidirritatie zorgen. Je moet ook stalen balken op maat knippen om het geraamte van de gipswand te kunnen maken. Een bril is daarbij geen overbodige luxe, want er kunnen snippers staal rondvliegen bij het knippen of snijden.

Wanneer is een volledige outfit nodig?

Een volledige outfit is aan te bevelen bij erg ingrijpende verbouwingen, zoals het maken van een uitbouw, het plaatsen van een dakkapel of het aanbouwen van een garage. Een volledige outfit is niet per se nodig, maar vaak erg handig en daarom aan te raden. Werkkleding die je sowieso nodig hebt bij ingrijpende verbouwingen (ook omdat bouwen zonder gevaarlijk is of lastig wordt), zijn een stevige broek, stevige schoenen (om te voorkomen dat je in spijkers of andere scherpe dingen gaat staan, of dat er zware dingen op je voeten terechtkomen, handschoenen, een speciale bril en een koptelefoon die je oren beschermt tegen het lawaai van cirkelzagen of ander luidruchtig bouwmaterieel.

Wat is het verschil tussen stevige schoenen en klompen?

Naast werkschoenen zijn er ook speciale werkklompen (niet te vergelijken met de houten klompen waaraan je ongetwijfeld meteen denkt). Deze klompen kom je veel tegen in bijvoorbeeld de zorg of de levensmiddelenindustrie. Ze zijn erg makkelijk aan en uit te trekken, zijn stevig en comfortabel. Voor de bouwsector zijn dichte schoenen doorgaans geschikter, maar als je regelmatig in en om het huis klust kan een werkklomp een erg goede optie voor je zijn! Voor het zagen van hout, bijvoorbeeld, zijn dichte werkschoenen niet per se nodig en is een klomp waarschijnlijk comfortabeler tijdens dit klusje. Geïnteresseerd? Zie hier de klompen van Arboss.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen