Wat is het verschil tussen een basis, compleet en euro rolsteiger?

Wat is het verschil tussen een basis, compleet en euro rolsteiger?
juni 10, 2020 Arnout

Er bestaan verschillende rolsteigers. In deze blog leggen we de verschillen uit tussen de basis, compleet en euro rolsteiger en de voordelen die deze verschillende steigers hebben.

De reden waarom men eerder voor een rolsteiger kiest dan bijvoorbeeld een trap of ladder is, omdat een rolsteiger nu eenmaal veiliger is door de bescherming en stabiliteit.

Basis rolsteiger

Deze rolsteiger is simpelste versie op het gebied van rolsteigers. Voor semi-professionele werkzaamheden is deze perfect. Hierbij kunt u denken aan schoonmaakwerk van de dakgoot van uw huis of het verven van de dakgoot of de kozijnen van ramen boven de begane grond. De rolsteiger heeft een buismaat van 50 millimeter en een wanddikte van 2,2 millimeter. Hiermee behoort het tot een veilige maar simpele rolsteiger.

Compleet rolsteiger

Deze is al wel geschikt voor professionele werkzaamheden. deze rolsteiger heeft dezelfde buismaat van 50 millimeter en wanddikte van 2,2 millimeter. Alleen zit er wel verschil tussen de basis rolsteiger en de rolsteiger compleet. Dat is de hoeveelheid onderdelen. Zo is deze rolsteiger dubbel doorkruist. Dat komt door de extra schoren die weer voor extra stabiliteit zorgen en tevens heeft deze nylon steigerwielen waardoor het draagvermogen verhoogt wordt. Voor intensief en professioneel gebruik raden wij de compleet rolsteiger eerder aan dan de basis rolsteiger.

Euro rolsteiger

Deze is rolsteiger raden wij ook aan bij professioneel gebruik. Ook deze heeft dezelfde buismaat en wanddikte dan de basis rolsteiger en compleet rolsteiger. Het verschil bij deze steiger is de conische verbindingspen. Hiermee zijn de frames met elkaar verbonden en dit zorgt voor een snellere bouwtijd, doordat er geen borgclips nodig zijn. Ook Euro erom bekend dat bij deze rolsteiger goede kwaliteit materialen gebruikt worden. Benieuwd naar het aanbod Euro rolsteigers? Bekijk dan de link: euro easy click rolsteiger.

Voldoen deze steigers aan de nieuwe wetgeving?

Voor het laatst is de wetgeving rondom rolsteigers veranderd in 2018. Sindsdien moesten er bij alle rolsteigers boven de twee meter, twee voorloopleuningen meegeleverd worden. Dus die zitten er standaard bij. Deze voorloopleuning moet geplaatst worden op uw heuphoogte wanneer u op het werkplatform staat.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen