Kenmerken van een donzen dekbed

Kenmerken van een donzen dekbed
juli 8, 2020 Arnout

Een dekbed wordt door ons allemaal bijna dagelijks gebruikt. In de zomer kan het best zo zijn dat we hem tijdelijk aan de kant doen, maar in de winter kunnen we bijna niet zonder. Het is dan ook handig om goed na te denken voor je een dekbed koopt om te zien welk dekbed jouw voorkeur heeft. Er zijn namelijk een hoop verschillende dekbedden verkrijgbaar die allemaal zo hun voor en nadelen hebben. Welke het beste bij jou past, heeft natuurlijk puur te maken met de voorkeuren die jij hebt. In deze tekst gaan we ons focussen op een donzen dekbed en kijken we bijvoorbeeld naar de voor- en nadelen van een donzen dekbed.

Wat is een donzen dekbed?
Zoals de naam eigenlijk al zegt, is het dekbed gemaakt van dons. Om precies te zijn is dit vaak dons van eenden en ganzen. Een donzen dekbed moet voor minimaal 65 procent gevuld zijn met het dons van de dieren en kan verder aangevuld worden met gewone veren. Ook zijn er dekbedden met meer dons, maar die zijn vaak wel een stuk duurder. Bij een donzen dekbed is het dus belangrijk dat er daadwerkelijk dons gebruikt wordt en niet een ander gedeelte van de veer van de dieren. Omdat het dons lastiger te verkrijgen is dan veren of andere materialen, zoals bijvoorbeeld polyester, is een donzen dekbed vaak ook een stuk duurder. Laten we een kijkje nemen bij de nadelen die een donzen dekbed heeft.

Nadelen van een donzen dekbed
Een nadeel kan dus zeker de prijs zijn. Voor een donzen dekbed betaal je nou eenmaal veel meer dan voor andere dekbedden. Dat komt dus omdat dons lastig te verkrijgen is en er nog geen mogelijkheid is om dit na te maken. Uiteraard komen we al dicht in de buurt, maar een echte zachte stof als dons lukt nog niet. Dons is daarnaast ook heel isolerend. Voor een hoop mensen betekent dat dat zij in de zomer geen donzen dekbed gebruiken omdat deze simpelweg te warm is.

Voordelen van een donzen dekbed
Daarnaast zitten er ook voordelen aan een donzen dekbed. Allereerst is deze namelijk een stuk zachter dan de polyester variant. Hoe meer dons er in het dekbed zit, hoe zachter het dekbed is en het kan zelfs aanvoelen alsof je onder een wolk licht. Daarnaast is het isolerende effect van een donzen dekbed natuurlijk in de winter wel ideaal. Hierdoor heb je het lekker warm en blijft de warmte ook bij je in plaats van dat dit via het dekbed naar buiten kan. Het dekbed heeft dus zowel voor- als nadelen en of een donzen dekbed wat voor jou is, weet alleen jij.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen