Lees hier waar een laminaatvloer van gemaakt wordt! 

Lees hier waar een laminaatvloer van gemaakt wordt! 
november 27, 2019 Arnout
Luxury Floors laminaat

Je zit eraan te denken om een laminaatvloer aan te laten leggen bij jou thuis. Ineens schiet je de vraag te binnen: waar is laminaat van gemaakt? Laminaat is gemaakt uit vier verschillende lagen, allemaal een ander materiaal en met een andere functie. Lees daarom hier waar deze vier lagen uit bestaan. 

1: De beschermlaag 

De eigenschap van deze vloer zegt het al in de naam: het beschermt de vloer. Hoe doet hij dit? De vloer heeft een doorzichtige papierlaag. Deze laag beschikt over een melamine hars. Hierdoor wordt de bovenkant van de vloer erg hard. Hierdoor is de vloer water, kras- en deukbestendig. Ook beschermt hij de vloer tegen verkleuring als er veel zonlicht op schijnt. Een erg belangrijke laag van de laminaatvloer dus om deze intact te houden. 

2: De decorlaag 

De decorlaag is de laag die jouw vloer zijn uiterlijk geeft. Erg belangrijk dus want hierdoor krijg je een gevoel bij de vloer. De laag is geschikt om foto’s op af te drukken. Wat er dus in principe gebeurd is dat er een bepaald patroon wordt gedrukt op deze laag. Dit kan hout, steen maar ook grind zijn. Alles is mogelijk bij het printen van de Laminaatvloer. Hierdoor kun je uit vele verschillende types kiezen en zal er altijd een geschikte kleur en print voor jou tussen zitten. 

3: De basislaag 

Deze laag is de reden van de hardheid van e vloer. Er bestaan verschillende gradaties in de hardheid van een laminaatvloer. Zo is er MDF en HDF. Dit staat in het eerste geval voor “medium density fibreboard” en in het tweede geval voor “high density fibreboard”. De HDF is dus harder dan de MDF. Maar maak je met een MDF-vloer vooral geen zorgen, deze vloeren zijn namelijk al dusdanig hard op elkaar geperst dat de dichtheid hiervan al 500 kilogram per kubieke meter is. De vloer zal direct dus niet kromtrekken of breken. 

4: De onderlaag 

Het verschil in onderlaag met een vloer van PVC is dat de onderlaag van laminaat ongeveer dezelfde is als de bovenlaag. Deze laag is namelijk ook een papieren laag met een melamine hars. De vloer gaat dus niet kromtrekken doordat de vloer aan beide kanten deze beschermlaag. Ondanks de waterdichtheid van de onderlaag moet de vloer wel altijd op een ondervloer geplaatst worden. Dit is ook voor het comfort. 

Meer weten over laminaat? Bekijk dan https://www.luxuryfloors.nl/laminaat/

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen