3 voordelen van infraroodverwarming

3 voordelen van infraroodverwarming
januari 10, 2023 Arnout

We horen het steeds vaker: mensen zoeken naar alternatieven om het huis te verwarmen. Infraroodpanelen zijn daar een ideaal middel voor! Waarom dat zo is en welke voordelen infraroodverwarming met zich meebrengt, lees je in dit artikel. 

Besparen op gas

Een groot voordeel van infraroodverwarming, is dat je bespaart op gas. Dat scheelt je uiteindelijk een hoop geld! Infraroodpanelen werken op elektriciteit, dus je verwarmt je huis niet meer door middel van gas. Hoe werken infraroodpanelen dan precies? Wanneer je het warmtepaneel aanzet, geeft het straling af. Deze warmtestraling wordt weerkaatst door objecten in de ruimte en opgenomen door de huid, waardoor de kamer en je lichaam de warmte lang vasthoudt. Ook hoef je een infraroodpaneel maar kort aan te zetten; ze warmen snel op. Zo bespaar je dus op je gasrekening en geniet je van een lekker, warm huis.

Overal te plaatsen

Het maakt niet uit of je het hele huis, een kamer, een appartement of een kantoor wilt voorzien van infraroodverwarming; de panelen zijn overal te plaatsen. De enige vereiste is dat er elektriciteit en een stopcontact in de buurt is. Bij infraroodverwarming kun je kiezen voor zowel grote als kleine panelen en er zijn zelfs mobiele warmtepanelen. Deze zijn verplaatsbaar, waardoor je koude plekken in huis simpel extra verwarmt. Je kunt de panelen onzichtbaar laten plaatsen, bijvoorbeeld in een krijtbord in de woonkamer, maar je kunt ze ook als badkamer radiator plaatsen in een spiegel of handdoekdroger. Zo vervang je die oudbollige verwarming voor een praktisch paneel; handig!

Verduurzaming van je woning

Nederland wil van het gas af. Daarom doe je er goed aan om te investeren in alternatieven, zoals infraroodverwarming. Niet alleen ben je voorbereid op de toekomst, maar je verhoogt ook de waarde van je huis door te doen aan verduurzaming. Naast infraroodverwarming kun je bijvoorbeeld eens denken aan zonnepanelen. Zo bespaar je op zowel gas als elektra. Wist je dat er subsidies zijn voor het verduurzamen van je woning? Zeker waard om eens na te vragen bij je gemeente.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen