Meer veiligheid met een alarmsysteem

Meer veiligheid met een alarmsysteem
december 11, 2020 Arnout
alarmsysteem

Een elektronisch alarmsysteem werkt efficiënt. Het is van belang dat het betrouwbaar is, dus alleen alarm slaat als er echt iets fout is, en nooit loos alarm geeft. In deze tekst aandacht voor de soorten systemen, hoe de alarmsystemen alarm kunnen slaan, maar ook over de psychologische effecten van een anti-inbraaksysteem. Bovenop het feit dat inbrekers liever een makkelijk object uitzoeken waar geen alarmsysteem is.

Voorkom te allen tijde een inbraak

Slachtoffer zijn van een inbraak geeft veel impact. Je komt thuis, er staan lades open en er zijn spullen weg, je moet dan snel schakelen. Je moet je gelijk realiseren, de politie bellen en niets aanraken want dan wis ik sporen. Bij de politie opgegeven wat er weg is, hierin vergeet je altijd wel iets, en daarna hetzelfde bij de verzekering. Slachtoffer zijn van een inbraak kan tot jaren daarna psychologische gevolgen geven. Bijvoorbeeld, iemand die slachtoffer is geweest ontvangt liever bezoek i.p.v. dat hij of zij ergens op visite gaat. Diegene gaat liever niet meer van huis uit angst om nog eens slachtoffer te worden. Meer veiligheid met een alarmsysteem heeft daarom ook psychologische factoren.

Andere soorten alarmen dan anti-inbraak

Bij meer veiligheid met een Satel alarmsysteem denken velen aan eenzijdig anti-inbraak wat een goede toevoeging is op goed hang- en sluitwerk. Maar een elektronisch systeem is ook te koppelen aan de rookmelder. Over het algemeen gaat het alarm slaan via een app, heel soms nog een sirene en zwaailicht, en de betere geven een signaal naar een meldkamer. Zijn er inbrekers? Is er een overstroming? Of is er brand? In feite is al die extra melders slechts een uitbreiding met de sensoren. Het alarmsysteem zelf is meestal een kastje in de hal van een woning, en welke sensoren gaan er naar dat kastje toe?

Alarmsysteem laten installeren en afstellen

Meer veiligheid met een alarmsysteem bereik je alleen maar als het een betrouwbaar systeem betreft. Bij de bouwmarkt zijn er setjes te koop die je zelf kan installeren en afstellen, en zelden is dat een succes. Er gaat vaak loos alarm, en als het een paar keer loos is geweest reageren de mensen niet meer op het alarm dus het verliest alle nut. Maar ook is door de professionele inbrekers het anti-inbraakalarm te omzeilen. Het advies, als je meer veiligheid met een alarmsysteem wil, laat het door een monteur installeren en afstellen. Als het alarm daarna afgaat dan is er echt iets aan de hand.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen