Mogelijke oorzaken van vochtproblemen

Mogelijke oorzaken van vochtproblemen
mei 11, 2021 Arnout
ventilatie

Heb jij vochtproblemen in je woning? Dan is dat zeer vervelend, want dit is aan de ene kant niet goed voor de gezondheid. Zeker niet op de lange termijn, want het kan dan zijn dat je slechte lucht gaat inademen voor een langdurige periode. Dat is zeer vervelend, zeker voor mensen die daar echt gevoelig voor zijn. Een ander punt is dat het heel pittig kan zijn om de oorzaak van een vochtprobleem te achterhalen. In dit artikel geven we enkele mogelijke oorzaken.

Lekkage

Een mogelijke oorzaak van vochtproblemen is lekkage. Het punt is dat in oude huizen een lekkage gemakkelijker kan worden opgespoord. Een lekkage kan namelijk ontstaan bij de waterleiding. In oudere huizen zijn de leidingen nog niet weggewerkt en daarmee zijn ze veel gemakkelijker zichtbaar. In nieuwe huizen zijn de leidingen echter weggewerkt, met als nadelig gevolg dat het veel minder snel zichtbaar is wanneer er sprake is van een lekkage. Omwille van die reden is het dus ook belangrijk om goed te onderzoeken waar er een mogelijke lekkage is. Ook een lekkage bij de afvoer kan overigens tot de mogelijkheden behoren. Tegenwoordig hebben veel loodgieters gelukkig een lekdetectie, waardoor niet alles gesloopt hoeft te worden om de lekkage op te speuren.

Te hoge luchtvochtigheid

Een andere mogelijke oorzaak van vochtproblemen is een te hoge luchtvochtigheid in de woning. Dit kan in principe op meerdere manieren worden opgelost. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om een betere ventilatie te installeren. Wellicht is de huidige ventilatie van een zeer slechte kwaliteit. Zeker in bepaalde ruimten kan een te hoge luchtvochtigheid snel voorkomen. Daarbij kun je denken aan de badkamer, maar bijvoorbeeld ook in de keuken of in de slaapkamer. Het is verstandig om eerst de lucht in je woning te controleren. Je kunt dan snel zien wat de eigenlijke oorzaak is.

Oorzaken van vocht in uw kruipruimte

Hierboven hebben wij de meeste voorkomende oorzaken van vocht besproken, maar het kan bijvoorbeeld ook te maken hebben met optrekkend vocht vanuit de kruipruimte. Oorzaken van vocht in uw kruipruimte kunnen soms ook lastig vast te stellen zijn, maar doorgaans heeft dit met de grond te maken.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen