Schanskorven: waarvoor gebruik je die?

Schanskorven: waarvoor gebruik je die?
oktober 30, 2020 Arnout
Schanskorven

Ze worden steeds populairder: schanskorven. De constructie wordt tegenwoordig niet meer alleen gebruikt als afscheiding, maar wordt ook gebruikt om bepaalde plekken een stuk gezelliger maken. Alle opties met schanskorven en alle vragen erachter lees je hier.

Achtergrondinformatie

Een schanskorf is een korfachtige constructie die wordt gevuld met breukstenen of glasbrokken. In de middeleeuwen werd al gebruik gemaakt van de constructie, gezien het feit dat er goed achter verscholen kon worden. Ook in de Tweede Wereldoorlog werd de schanskorf populair. Hij is niet alleen decoratief, dus mooi voor het oog, maar ook constructief geweest, dus erg nuttig. En deze twee termen zien we tegenwoordig nog steeds terug als we het hebben over schanskorven.

Verschillende mogelijkheden

De schanskorven nemen tegenwoordig geen vaste vormen meer aan. Waar de korven vroeger standaard groot en vierkant waren, komen ze nu ook steeds kleiner en meer rechthoekig voor. Zo worden er tegenwoordig tuinhaarden van schanskorven aangeboden, maar ook de brievenbus wordt niet uitgesloten. Momenteel wordt de schanskorf dus naast erfafscheiding, ook gebruikt voor decoratieve doeleinden en terecht. De schanskorf heeft een leuke, natuurlijke uitstraling die perfect in je tuin past.

Milieu

Tot slot zijn schanskorven erg aan te raden wanneer er over het milieu nagedacht wordt. Alle materialen in de schanskorf zijn duurzaam, maar zijn ook gemakkelijk te recyclen. De schanskorf kent vooral zijn plek in een natuurlijke omgeving. De natuurlijke materialen passen hier uiteraard goed bij, maar er wordt ook gezegd dat de schanskorf soms helemaal opgaat in de natuur. Dit is een pluspunt voor iemand die een stevige constructie nodig heeft, maar er ook nog mooi uit moet zien en vooral niet teveel op moet vallen. Ook biedt de schanskorf een leuke schuilplaats voor insecten en dieren. Beesten kunnen even tot rust komen of even opwarmen, maar zouden nooit kunnen overwinteren in een schanskorf. Dit komt doordat de wind wel de mogelijkheid krijgt gewoon door de schanskorf te bewegen.

Een schanskorf in de tuin

Er is dus veel mogelijk wanneer je schanskorven gaat plaatsen. Zo kun je kiezen uit verschillende vullingen. De meeste mensen maken gebruik van breukstenen, maar glasbrokken lenen zich ook prima voor de opvulling van de korven. De schanskorf heefteen leuke natuurlijke uitstraling. Objecten als tuinhaarden en brievenbussen worden meteen een stuk aantrekkelijk in deze vorm en ze worden uiteraard één met de rest van de tuin.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen