Verschillende soorten horren

Verschillende soorten horren
juni 24, 2020 Arnout

Er zijn een hoop verschillende horren op de markt. Daardoor is de keuze om een hor te nemen natuurlijk steeds makkelijker. Toch kan het er wel voor zorgen dat het vinden van de juiste hor voor jouw woning lastiger wordt gemaakt. In deze tekst gaan we daarom dus ook een kijkje nemen bij de hor. Wat is een hor precies en waar is een hor voor bedoelt?

Wat is een hor?

Een hor is een mechanisme wat we voor het raam kunnen hangen. Het ene gedeelte zit vast aan het raam met een scharnier waardoor het open en dicht kan slaan net als het raam zelf. Daarnaast zijn er nog andere mechanismen qua horren waarbij gebruik gemaakt wordt van een schuifsysteem of een rolsysteem. Het doel van een hor is om zoveel mogelijk ervoor te zorgen dat er een barrière is tussen buiten en binnen. Een hor is niet geheel dicht omdat er dan geen licht een frisse lucht meer binnen kunnen komen, maar juist gedeeltelijk dicht zodat insecten en andere vervelende dingen van buiten niet meer naar binnen kunnen komen. Dit is dus de makkelijke manier om er voor te zorgen dat de frisse lucht nog steeds naar binnen kan komen, maar je je geen zorgen hoeft te maken over insecten die eventueel naar binnen kunnen komen. De hor zorgt ervoor dat deze tegengehouden kunnen worden.

Wat zijn de voordelen van een hor?

Het grootste voordeel van de hor van Doehetzelf.nl is natuurlijk dat je zorgeloos de ramen en deuren kan openlaten zonder dat je je zorgen moet maken over eventueel ongedierte wat binnen kan komen. In de hor zit namelijk een gaas verwerkt en dit gaas heeft ontzettend kleine gaatjes. Zuurstof heeft natuurlijk niet veel ruimte nodig om door naar binnen te komen terwijl insecten er daardoor niet door naar binnen kunnen komen. Je hebt dus alsnog een lekker briesje in huis zonder dat je last hebt van beesten of rommel. Een ander groot voordeel heeft te maken met het feit dat er een hoop verschillende soorten horren zijn. Er is dus niet maar een bepaalde soort, maar er zijn een hoop verschillende soorten horren. Laten we een kijkje nemen bij de verschillende soorten.

Verschillende soorten horren

Allereerst is er dus de hor die werkt als een soort tweede laag. Hij kan open en dicht net zoals het raam of de deur waar hij aan gemonteerd is. Daarnaast is er ook nog een hor die hetzelfde werkt als een soort rolgordijn. Hierdoor kun je de hor gemakkelijk om hoog en naar beneden doen wanneer je bijvoorbeeld meer zon wilt. Als laatste heb je nog een soort schuif hor die eigenlijk op dezelfde manier werkt.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen