Verschillende stijlen voor je interieur

Verschillende stijlen voor je interieur
juni 5, 2019 Arnout
interieur stijlen

Verschillende stijlen voor je interieur

Ben je het huidige interieur van je woning zat, of ga je verhuizen en wil je wat nieuws proberen? Wellicht is het leuk om een nieuwe stijl uit te proberen. Maar waar begin je? Voor wat voor stijl moet je gaan? Het zijn er tenslotte erg veel en allemaal hebben ze hun eigen unieke eigenschappen. Daarnaast lijken ze allemaal op elkaar. Begin clean met nieuwe meubels en nieuwe accessoires en kijk hieronder voor inspiratie! Natuurlijk zijn het er veel meer dan deze drie, maar dit zijn drie van de meest voorkomende stijlen.

Scandinavisch

Een Scandinavisch interieur zie je erg vaak. Het staat bekend om zijn verschillende, lichte kleuren en strakke details. Er wordt vooral hout gebruikt in meubels en alles ziet er over het algemeen erg strak uit. Het is echter niet gek om een ‘gewaagd’ printje toe te voegen, zoals een geometrische print of druk patroon. Denk bijvoorbeeld aan een vloerkleed met een vrolijke of drukke print. Daarnaast kun je denken aan één opvallend item, zoals een fauteuil met een opvallende kleur of een felle bloempot. Dat trekt de aandacht en past erg goed in deze stijl.

Landelijk

Een landelijk interieur straalt warmte en gezelligheid uit. Het is knus, maar niet te vol of onoverzichtelijk. Denk bijvoorbeeld aan lichte, warme en natuurlijke kleuren. Wees niet bang om verschillende materialen als hout en katoen te gebruiken. Bovendien is het gebruik van ‘grove’ meubels heel toepasselijk, en zie je elementen terug uit het ‘boeren leven’. Maak veel gebruik van landelijke accessoires. Daarbij kun je denken aan kleedjes van een koeienvacht of schapenvacht of een gewei aan de muur. Een lekker robuuste houten tafel staat perfect in een landelijk interieur. Ga dus op zoek naar landelijke meubels. Iets wat typisch is voor een landelijk interieur, zijn bordjes en andere accessoires met verschillende spreuken.

Minimalistisch

Eigenlijk spreekt dit voor zich. Een minimalistisch interieur is, zoals de naam het zegt, erg minimalistisch ingericht. Alleen het noodzakelijke is geplaatst en er is weinig decoratie aanwezig. Alles ziet er strak en modern uit. Er wordt vooral gebruik gemaakt van wit, grijs en zwart. Het hoeft echter helemaal niet ‘saai’ te zijn, terwijl veel mensen dat wel denken. Je kunt bijvoorbeeld gerust leuke kussens of dekentjes neerleggen, en ook planten of kleden zijn niet ongewenst. Zo lang het maar rustig en licht blijft in de ruimte.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen