Wat is het verschil tussen een tuinman en een hovenier?

Wat is het verschil tussen een tuinman en een hovenier?
december 27, 2022 Arnout

Wat is het verschil tussen een tuinman en een hovenier?

Het hebben van een gezonde tuin is belangrijk. Het is daarnaast natuurlijk ook belangrijk dat jouw tuin een leuke sfeer heeft en comfortabele zitplekken heeft. Zo kan jij heerlijk in jouw tuin genieten met de heerlijke dagen. Om ervoor te zorgen dat je jouw tuin gelijk goed onderhoud en inricht is een hovenier ideaal. Het inrichten is namelijk niet alleen belangrijk. Het is daarna ook belangrijk dat je de tuin goed onderhoud. Zo krijg jij een bloeiende en gezonde tuin. Ben jij op zoek naar een hovenier in Dongen? Dan ben je bij RR tuin en design aan het juiste adres. Zij helpen jou met alles rondom een tuin. 

Wat doet een hovenier?

Een hovenier is iemand die zich gespecialiseerd heeft in het vakgebied tuinen aanleggen, inrichten, ontwerpen en onderhouden. Een hovenier houdt zich dus met alle taken bezig in een tuin. Daarnaast houdt een hovenier zich ook bezig met alle groenvoorzieningen, zoals het aanleggen van een park, plantsoenen en andere openbare groenstroken. Als hovenier heb je dus zeer verschillende taken. Veel mensen denken dat een hovenier een ander woord is voor een tuinman. Dit is echt zeker niet zo. Een hovenier biedt meer mogelijkheden aan dan een tuinman. Je kan onder andere ook een hovenier inschakelen wanneer je een vijver of zwembad wilt aanleggen. Door hun wordt het mogelijk om jouw droomtuin te krijgen. Daarnaast kan je een hovenier ook elk seizoen inschakelen. Een hovenier houdt ook altijd rekening met de bloeiperiode van een tuin en stemt dit goed af. 

Wat doet een tuinman?

Een tuinman is iemand die in dienst is van een particuliere tuineigenaar. Dit is ook een van de grootste verschillen tussen een hovenier en een tuinman. Een tuinman zorgt ervoor dat jouw tuin er weer netjes eruit ziet. Hij doet wat onderhouds dingenen verrichten. Denk hierbij onder andere aan het snoeien van een heg of het maaien van het gazon. Ben je van plan om heel jouw tuin te veranderen? Dan kan je echter beter een hovenier inschakelen. Zij kunnen dit voor jouw helemaal ontwerpen en zelfs aanleggen. Ideaal! Je hoeft dan niet weer bij een ander bedrijf terecht. Houd jij er niet van om groene vingers te krijgen, is het ideaal om een tuinman in te schakelen om jouw tuin te onderhouden.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen