Welk type vloer kiezen

Welk type vloer kiezen
mei 10, 2019 Arnout
vloer kiezen; welk type

Welk type vloer kiezen

HELP! Welk type vloer moet ik kiezen voor mijn nieuwe woning en wat zijn de voordelen van ieder type??? Een vraag die veel mensen hebben bij de aankoop van een nieuw huis…. Helemaal niet zo gek eigenlijk want er zijn best veel soorten en type vloeren. Maar welke vloer is voor jouw situatie nou het meest geschikt en welke vloeren zien we het meest terug in het interieur van ons Nederlanders? We nemen jou deze blog mee in de soorten vloeren die er zijn en vertellen je de voor- en nadelen van ieder type. We gaan echter niet in op design. Want dat is volgens ons een ander verhaal. Bovendien: over smaak valt toch echt wel te twisten ūüėČ

1. #1 in Nederland: Laminaat vloeren

Laminaat is vast het eerste dat in je opkomt als we over vloeren beginnen. Niet heel gek, want Laminaat is dan ook by-far het meest gebruikte type vloer in het interieur van Nederlanders.

Maar waarom eigenlijk laminaat? Simpel: Laminaat is goedkoop, maar doet qua levensduur en kwaliteit niet veel onder voor een houten vloer. Bovendien is laminaat  snel  en simpel te leggen en dankzij de eigenschappen van laminaat, hoef je het ook nog eens niet echt te onderhouden. Tel daar eens bij op dat laminaat ook nog eens makkelijk schoon te maken is. Wie wil dat nou niet?

Voordelen genoeg.  Maar zijn er eigenlijk ook nadelen? ZEKER WETEN! Laminaat is namelijk niet erg slijtvast, oogt vaak goedkoop en is niet in geschikt voor iedere ruimte in huis. Niet de meest duurzame optie voor uw huis dus.

2. Kunststof PVC vloeren

PVC Vloeren, inmiddels nummer 2 in het Nederlandse interieur. Niet voor niets, want de eigenschappen van PVC vloeren zijn bijna perfect. Dit type vloer van kwalitatief hoogwaardig kunststof is tegenwoordig dan ook veel gezien in het middensegment nieuwbouw woningen in Nederland.  PVC Vloeren zijn verkrijgbaar met klik- of plaksysteem en zijn net als laminaat vloeren eenvoudig en snel te leggen. PVC vloeren zijn daarnaast geluiddempend, oersterk en ook nog eens geschikt voor elke ruimte in huis (dus ook voor keuken en badkamer). Een goede keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een vloer voor heeeele lange tijd.

De nadelen van PVC? De prijs is veel minder aantrekkelijk dan laminaat en toch wel minder sfeervol dan een houten vloer.

3. De good old houten vloer

Niets is zo mooi als een houten parket vloer (en niets is zo duur als hout…) Vaak gezien in de wat meer landelijke woningen. Best logisch want een houten vloer geeft je kamer een warme sfeer. Ben jij een fan van sfeer? Met parket in een visgraatmotief voeg jij extra sfeer toe aan jouw huis.

Hout heeft een groot voordeel ten opzichte van andere typen vloeren.  Ben je namelijk toe aan wat anders? Dan is dat met hout geen probleem! Houten vloeren zijn namelijk te schuren. Zo voeg je met een ander type en kleur lak een totaal andere look toe aan jouw houten vloer.

Een vloer van hout is helaas wel onderhoudsintensief en voor het leggen van een houten vloer heb je absoluut een vakman nodig.  Een vakman kan door zijn ervaring namelijk goed rekening houden met de krimp en uitzetting van het hout door luchtvochtigheid.

Ben je gesteld op kwaliteit, houd je van een wat klassiekere look en ben je bereid om daarvoor de portemonnee te trekken? Dan is een houten vloer écht iets voor jou!

4. Kurk vloeren

Kurk? Maar dat wordt toch gebruikt voor het afsluiten van wijnflessen? Niet alleen dat. Er zijn namelijk ook kurk vloeren.  Misschien dat je er al eens van gehoord hebt, maar de kans is aanzienlijk van niet.…

Kurk is een natuurlijk materiaal dat garant staat voor een authentieke en warme sfeer in je interieur. Kurkvloeren hebben de fantastische eigenschap niet statisch te zijn. Hierdoor trekken kurk vloeren geen stof aan. (fantastisch toch?) Een kurkvloer kan daarnaast goed tegen water en is daardoor ook toepasbaar in de badkamer en/of keuken.

Kurk heeft echter ook behoorlijk wat nadelen. Kurk is namelijk behoorlijk duur, vraagt best wel wat onderhoud en heeft de eigenaardige eigenschap  flink te verkleuren door zonneschijn.

Hecht jij veel waarde aan duurzame en natuurlijke materialen? Dan is een kurkvloer een prachtig alternatief voor laminaat en PVC.

5. Vloer van de toekomst: Rigid

De vloer van de toekomst: RIGID!  Heb jij er al eens van gehoord, of is het voor jou een nieuw type vloer? Wij hebben nieuws voor je: Rigid vloeren zijn namelijk momenteel de hipste trend op vloerengebied. Rigid vloeren kunnen gezien worden als een geavanceerde variant van PVC vloeren, die alle goede eigenschappen van PVC combineren met het gemak van click vloeren.  De Rigid vloeren hebben 5 mm dikke planken en kenmerken zich door hun natuurlijke uitstraling en hoge kwaliteit.

Zoals gezegd hebben Rigid vloeren norm veel voordelen ten opzichte van veel andere typen vloeren. Wat er vooral uit springt is hun superieure kwaliteit. Daarnaast zijn ze enorm gebruiksvriendelijk: makkelijk om te leggen en makkelijk in onderhoud. En ze zijn simpelweg veel sterker en stabieler dan de traditionele clickvloer.

Wilt u een duurzame en onderhoudsvriendelijke vloer? Dan is Rigid absoluut een must-have.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen