Wil je vanuit je woonkamer zo de tuin in lopen? Ga voor kunststof schuifpuien

Wil je vanuit je woonkamer zo de tuin in lopen? Ga voor kunststof schuifpuien
juni 28, 2021 Arnout

Het idyllische gevoel van een mooie open woonkamer met uitzicht naar de tuin. Dat wil vrijwel iedereen wel. Al helemaal als je dan ook nog eens direct de tuin in kunt stappen. Gewoon direct vanuit de woonkamer, zonder ruimte op te hoeven geven voor een deur. Kunststof schuifpuien zijn hiervoor ideaal.

Wat is een kunststof schuifpui?

Met een kunststof schuifpui vervang je eigenlijk je normale buitenmuur met een gigantische glazen wand. Deze wand kan dan ook nog een geopend worden. Meestal kan dit voor ongeveer vijftig procent, al heb je verschillende soorten die meer of minder openingsruimte bieden. Dit is ook afhankelijk van hoe groot de muur is, waar je een schuifpui wilt laten plaatsen.

Een kunststof schuifpui is dus in wezen een schuifdeur, bestaande uit twee grote glazen panelen. Deze schuiven langs elkaar heen op een rails. Dit geeft een prachtige open look en laat de woonkamer in de tuin overlopen. Zo wordt het allemaal samengetrokken tot één geheel.

De voordelen van kunststof schuifpuien

Kunststof schuifpuien hebben meer voordelen dan alleen een ruimtelijke sfeer creëren. Natuurlijk geeft het een totaal nieuwe uitstraling, waarmee je altijd kunt genieten van de prachtige tuin. Maar dit is niet het enige.

Een ander voordeel van schuifpuien bevindt zich in de woonkamer. Er komt namelijk veel meer licht naar binnen. Waar je normaal een wat kleiner raamkozijn zult hebben, heb je nu een volledige want glas die vrijwel van de bovenkant naar de onderkant van de muur loopt. Er komt dus echt een zee van licht naar binnen.

Nog voordeel is dat je niet met een deur zit die open en dicht gaat. Het is dus niet nodig om hiermee rekening te houden, wanneer je bijvoorbeeld meubilair wilt gaan plaatsen. Er ontstaat de mogelijkheid om vrijwel alles te plaatsen wat je wilt, bijna tegen de schuifpui aan. Meer licht in huis en meer ruimte over, dat zijn toch wel twee ontzettend mooie voordelen.

En een kunststof voordeur?

Naast een schuifpui kun je ook een kunststof voordeur laten installeren. Een kunststof voordeur is gemaakt van dezelfde materialen als een schuifpui. Beide zijn oersterk en ontzettend veilig. Dit komt doordat ze uit meerdere lagen bestaan, waardoor extra stevigheid en dus veiligheid vrijwel vanzelfsprekend is.

In de basis bestaat een kunststof schuifdeur en schuifpui uit een laag kunststof die als buitenkant functioneert, in de binnenkant vind je dan een laag isolatie en een metalenstrip. De verhoudingen en precieze plaatsing hiervan verschilt per model.

Het kunststof is zowat onderhoudsvrij, wanneer het vies wordt moet je het alleen even schoonmaken. dit doe je gemakkelijk met wat sop en een sponsje of hogedrukspuit. En met de isolatie is de temperatuur altijd goed op orde!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen