Zaken die over het hoofd worden gezien bij het verhuizen

Zaken die over het hoofd worden gezien bij het verhuizen
maart 19, 2020 Arnout

Bij een verhuizing komt heel wat kijken. Veel mensen denken echter alleen maar aan het verplaatsen van de spullen van de ene naar de andere locatie. Dit is inderdaad een belangrijk onderdeel van verhuizen, maar er is meer. Uit ervaring weten we dat er geregeld zaken zijn die over het hoofd gezien worden. Dit maakt dat een verhuizing nog een staartje kan krijgen. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten. Je wilt een verhuizing immers direct goed regelen, zodat je achteraf niet nog met allerlei zaken te maken krijgt. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Verhuisbedrijf Arnhem zet hieronder een aantal zaken op een rijtje die regelmatig vergeten worden bij het verhuizen. Zodoende kun je jouw verhuizing direct tot een goed einde brengen!

Begin tijdig met de voorbereidingen

Veel mensen gaan onvoorbereid een verhuizing in. Dit is niet echt prettig, want vaak zorg dit voor een grote chaos op het moment van verhuizen. Zo moet alles snel ingepakt worden, waardoor er geregeld wat zoek gaat. Ook sneuvelen er vaak dingen wanneer alles met spoed ingepakt wordt. Zit je niet te wachten op één grote chaos tijdens de verhuizing? Begin dan tijdig met het voorbereiden. Maak bijvoorbeeld een planning met wanneer je welke spullen gaat verhuizen. Begin ook tijdig met het inpakken van de kleine spullen in verhuisdozen. Vergeet ook vooral niet op de dozen te zetten wat erin zit. Zodoende voorkom je dat je in jouw nieuwe huis ellenlang moet zoeken voordat je eindelijk vindt wat je zoekt!

Instrueer verhuizers goed

Huur je een verhuisbedrijf in voor het verplaatsen van jouw spullen? Dan ga je er waarschijnlijk vanuit dat zij weten wat ze moeten doen. Dit is inderdaad ook het geval. Je weet alleen niet of alles ook zo gedaan wordt zoals jij in je hoofd hebt. Daarom is het zaak verhuizers altijd goed en duidelijk te instrueren. Ga voor de verhuizing even kort met ze om tafel en vertel ze hoe je het precies wilt hebben. De verhuizers weten zodoende wat er van hen verwacht wordt. Zo voorkom je dat er straks spullen in verkeerde kamers staan, waardoor je zelf ook nog weer aan het slepen moet.

Adreswijziging doorgeven

Wanneer je gaat verhuizen krijg je een nieuw adres. De kans is groot dat je de nieuwe adresgegevens direct doorgeeft aan familie, vrienden en kennissen. Dit zijn immers de belangrijkste mensen in jouw leven. Zij komen waarschijnlijk geregeld langs, waardoor het makkelijk is om te weten waar ze moeten zijn. Vergeet echter ook niet om instanties op de hoogte te brengen van jouw nieuwe adres. Helaas gebeurt dit vaak wel. Hierdoor worden bijvoorbeeld rekeningen nog vaak naar het oude adres gestuurd. Indien de nieuwe bewoner van jouw oude huis dit niet aan jou doorgeeft, kan het maar zo zijn dat je een aanmaning krijgt. Zorg er daarom altijd voor dat jouw nieuwe adres ook bekend is bij de instanties waarbij je bent aangesloten. Neem hier rustig de tijd voor en kijk bijvoorbeeld bij welke bedrijven je allemaal een contract hebt afgesloten. Breng de instanties bij voorkeur zo snel mogelijk op de hoogte van het nieuwe adres. Soms gaat er namelijk wat tijd overheen voordat zij dit verwerkt hebben in hun administratie.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen