Zo laat je je tuin er netter en mooier uitzien

Zo laat je je tuin er netter en mooier uitzien
mei 31, 2022 Arnout
tuinieren

Het verzorgen van de tuin is iets wat je regelmatig, minstens één keer in de twee weken, moet doen. Daarvoor heb je Stihl kettingzagen nodig om wild gras te maaien of overgroeide takken en twijgen te trimmen. De tuin rondom het huis kan de uitstraling van je huis verfraaien en moet daarom goed worden onderhouden. Je moet niet alleen de planten bemesten zodat ze goed gedijen, maar ook aandacht besteden aan de netheid van de tuin is erg belangrijk. Hier zijn enkele klussen die je moet doen om je tuin te onderhouden, zodat deze er presentabeler en mooier uitziet.

De tuin schoon houden

Je kunt de tuin schoon houden door de tuin te vegen. Elke dag vallen er droge bladeren en als je ze niet opruimt, zullen de droge bladeren de groene planten bedekken en het prachtige bloemenveld bederven. Ruim hem daarom elke dag of minimaal 3 keer per week op.

Wilde planten snoeien

Het volgende dat je moet doen om voor de tuin te zorgen, is de wilde planten weghalen. Hiervoor kunt je een heggenschaar of grasmaaier gebruiken. Je moet weten dat wild gras vaak sneller groeit dan je zou denken. Daarnaast kan wild gras ook een plaag zijn voor je planten. Daarom moet je het wilde gras regelmatig weghalen.

Haal droge bladeren en twijgen weg

Er zitten bladeren aan de plant die niet meteen op de grond vallen, dus je moet de vorm van je plant bijknippen. Veel droge bladeren en twijgen zijn bruin en verwelkt, en ze zullen de schoonheid van je groene en verse planten bederven. Daarom moet je ze weghalen.

Te lange takken snoeien

Als je een hoge boom in je tuin hebt, let er dan op of de takken te lang zijn. Als dat zo is, moet je ze bijwerken. Hoge bomen maken je tuin inderdaad schaduwrijk en zorgen voor steeds meer zuurstoftoevoer waardoor de lucht rondom je huis frisser en schoner wordt. Als de boom echter te hoog is en de takken te lang, kan dat gevaarlijk zijn als het hard waait.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen