De voordelen van houten tuintegels

De voordelen van houten tuintegels
februari 15, 2021 Arnout

De voordelen van houten tuintegels

Al eeuwenlang wordt hout gebruikt voor bijvoorbeeld meubels of in de tuin. Het is erg sterk en daarnaast ook nog eens relatief goedkoop. Niet gek dus dat het al heel lang voor van alles gebruikt wordt. In woonkamers vind je veel houten tafels, krukjes en kasten, maar in de tuin is het ook vaak in overvloed aanwezig. Zo hebben veel mensen houten schuttingen, overkappingen, tafels, maar ook houten tuintegels. Dit type tuintegels bieden veel voordelen als het gaat om comfort en uiterlijk. Alle voordelen vind je hier in deze blog!

Warmtebestendig

Tegenwoordig komen hete zomers steeds vaker voor in Nederland. Je kent vast wel het gevoel van heet zand onder je voeten en dit is zeker geen fijn gevoel. Geen zorgen: dit is zeker niet het geval met houten tuintegels! Deze nemen namelijk veel minder warmte op, waardoor je er ‘s zomers rustig op kunt stappen zonder je voeten te verbranden. Ter vergelijking: een stenen terras wordt daarentegen wel weer heel heet en hier kan je dus blootvoets niet oplopen. Bovendien koelen houten tuintegels ook weer snel af zodra de zon is ondergegaan. 

Authentiek

Hout is een natuurlijk materiaal en straalt veel rust uit. Daarnaast geeft het ook een landelijk- en een heerlijk buitengevoel. Heb je een kleine tuin of vind je dat er wel wat meer ‘’groen’’ in mag komen, maar heb je geen ruimte voor planten en potten? Dan is een mooi houten terras een goed alternatief. Het geeft een ruimtelijk, landelijk en charmant gevoel en zorgt ervoor dat je tuin er authentieker uitziet. 

Kosten

Wil je een luxe-uitstraling in je tuin, maar wil je er niet al te veel aan kwijt zijn? Dan is hout een erg goede keuze. De kosten zijn doorgaans veel lager en hout gaat ook nog eens lang mee. Het is ook nog eens duurzaam dus! Daarnaast krijg je de bovenstaande voordelen er ook nog bij. Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen, maar die wegen niet op tegen de voordelen van houten tuintegels:

  • Bij het plaatsen blijven er kleine spleten tussen de tegels zitten. Hierdoor kunnen kleine voorwerpen er tussen vallen. Dit is vooral onhandig als je kleine kinderen hebt. 
  • Door de open voegen kunnen insecten zich eronder verstoppen. Dit kan vervelend zijn als het veel zijn.

Enthousiast geworden? Kijk eens op tuinhoutcentrale.nl voor meer informatie over houten tuintegels. 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen