Zo vind jij een passende stoel voor jouw interieur

Zo vind jij een passende stoel voor jouw interieur
december 10, 2019 Arnout

Je hebt je inrichting bijna af. Er is alleen nog een mooi plekje over die net te klein is om een tweede bank neer te zetten maar net te groot is om niet te vullen. Daarom ga je opzoek naar een stoel. Het valt alleen nog niet mee om een stoel te vinden die bij de rest van je interieur te vinden. Er is namelijk ongelooflijk veel keus. Daarom lees je hier hoe je in een aantal stappen de stoel vindt die passend is in jouw inrichting. 

Bepaald wat jij mooi vindt

Ga eerst gewoon op zoek naar stoelen die jij mooi vindt. Wat valt je op en wat vind je mooi? Door dit eerst uit te vinden is het makkelijker om de ideale stoel te vinden. Probeer er vervolgens de vinger op te leggen wat jij nou zo mooi vindt aan die bepaalde stoel. Als je uiteindelijk weet wat je zelf mooi vindt kun je daarna gaan nadenken wat praktisch is in jouw interieur. 

Brown Coffee Table on Green Area Rug

Passende kleuren bij de rest van de kamer 

Vervolgens ga je nadenken welke kleuren bij jouw interieur passen. Als je hierachter bent kun je namelijk gaan filteren tijdens het zoeken naar de stoel voor in jouw kamer. Is jouw bank zwart? Dan kun je altijd een zwarte stoel nemen. Is jouw bank blauw? Dan kun je altijd een blauwe stoel nemen. Het is dus heel eenvoudig: een stoel in dezelfde kleur als de bank kan altijd. Toch is het juist erg leuk om een andere kleur te nemen. Zorg wel dat de kleur van de stoel ergens anders in huis ook terugkomt, anders is de stoel niet passend in jouw woning. Heb je roze details in huis dan is het passend om een roze stoel of een velvet stoel te nemen. Ook kun je vervolgens kussens uitzoeken in de kleur van de stoel om deze op de bank te leggen. Zo wordt het een passend geheel. 

Ga de vorm van de stoel vergelijken met ander meubilair 

Voor de vorm van de stoel geldt ongeveer hetzelfde als voor de kleur. Als je veel rechte hoeken hebt in de kamer dan is een stoel met rechte hoeken ook erg passend. Wil je de woonkamer dynamischer maken ga dan voor verschillende vormen. Zorg dus wel dat als je een ronde stoel neemt je ook andere dingen in het interieur hebt die rond zijn. Anders valt de stoel een beetje uit de maat. 

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen