april 14, 2020 Arnout

Heerlijk warm in huis dankzij de houtkachel

Steeds meer mensen kiezen voor een houtkachel om hun woning mee te verwarmen. En dat is natuurlijk niet zo vreemd, want een houtkachel is naast heerlijk warm ook erg gezellig. Lekker met vrienden en familie bij dat knisperende haardvuur kletsen over de afgelopen week. Gezellig! Ben jij ook van plan een houtkachel aan te schaffen? Dan kom je er al snel achter dat er meer bij komt kijken dan alleen een model kachel uitzoeken. In dit artikel delen we verschillende tips en weetjes over de houtkachel, zodat jij goed geïnformeerd op zoek kunt gaan naar de beste kachel voor jouw woning.

De voordelen van een houtkachel

De houtkachel is er niet alleen om je woning te verwarmen. Hij biedt je namelijk veel meer dan alleen de behaaglijke warmte. Wat dacht je bijvoorbeeld van de gezelligheid en sfeer die een kachel met zich meebrengt. Daarnaast zijn houtkachels in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een strak en modern design, maar ook een klassiek model is erg mooi. Voor elk interieur is er wel een kachel te vinden. Tevens is het mogelijk de houtkachel in een nis in te bouwen, zodat het één geheel wordt met je woonkamer. Daarnaast zijn er ook nog houtkachels te koop die gebruikt kunnen worden om eten op te warmen, waardoor je het fornuis vrij hebt voor het koken van andere gerechten. Welke kachel je ook kiest, het is een aanwinst voor je woning.

Meer over de houtkachel

Oké, de voordelen zijn erg mooi meegenomen, maar hoe werkt een houtkachel nu precies? Eigenlijk zegt het woord het natuurlijk al: een houtkachel is een kachel waarin hout wordt gestookt om de ruimte te verwarmen. Dat kan op twee manieren, afhankelijk van de kachel. Bij een houtkachel die stralingswarmte verspreidt, wordt de warmte direct door de kachel afgegeven en vervolgens verspreidt. Bij een houtkachel op basis van convectiewarmte, wordt er koude lucht aangezogen. Deze lucht wordt vervolgens verwarmd en aan de bovenkant weer vrijgegeven. Voor welke soort houtkachel uiteindelijk kiest, is geheel aan jou. De verkoper van de houtkachel kan je hierin natuurlijk uitstekend adviseren.

Tips bij het kopen van een houtkachel

Het is aan te raden je eerst goed te gaan verdiepen in de houtkachel, voordat je er eentje aanschaft. Wat is er mogelijk voor jouw woning en wat is het meest geschikte model? Koop een houtkachel niet zomaar bij een bouwmarkt, maar laat je goed informeren door de specialist. Een kachelspeciaalzaak kan je daarnaast ook helpen bij het installeren en monteren van de houtkachel. Zo ben je in ieder geval verzekerd van een goede aansluiting en installatie. Daarnaast bieden deze zaken vaak ook een onderhoudsservice. Zo blijft jouw woning veilig en kun jij onbezorgd van de heerlijke warmte van de houtkachel genieten.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen