Huis laten opkopen door een vastgoedhandelaar?

Huis laten opkopen door een vastgoedhandelaar?
juni 10, 2020 Arnout

Het kan voorkomen dat iemand snel van zijn woning af wil. Wellicht heb je plotseling besloten naar de andere kant van de wereld te gaan om daar te gaan werken of misschien wil je voor een andere reden zo snel mogelijk je huis verkopen aan Bagro Vastgoed. We vertellen in dit artikel meer over het laten opkopen van je woning.

Laat je huis opkopen bij een noodsituatie

Het verhuizen naar de andere kant van de wereld is uiteraard geen noodsituatie. Deze kunnen zich echter wel voordoen waardoor het laten opkopen van je woning interessant is. Denk hierbij aan scheiding, waarbij het niet mogelijk is om in de huidige woning te verblijven. Het kan echter ook voorkomen dat je partner is komen te overlijden of wellicht wil je een executieverkoop van je huidige woning voorkomen.

Huis laten opkopen: hoe gaat dit in zijn werk?

Voor het laten opkopen van je woning is het eerst belangrijk een vastgoedhandelaar te vinden die de middelen heeft om je woning te kunnen kopen. Als je deze eenmaal gevonden hebt kun je een afspraak inplannen of simpelweg de woning bij de vastgoedhandelaar aanmelden. Bij interesse wordt er richtprijs gegeven, wanneer deze voldoet kan er een afspraak worden ingepland. Na deze afspraak wordt er dan ook een bod gedaan op de woning. Bij akkoord zal er ook direct een koopakte worden opgesteld. Vervolgens wordt de koopsom netto overgemaakt. Wil je tijdelijk nog een dak boven je hoofd, dan is er wellicht nog een mogelijkheid om de woning tijdelijk terug te huren.

Meerdere mogelijkheden

Uiteraard zijn er meerdere mogelijkheden. In dergelijke situaties gaat het daarom dat je vaak snel van de woning af bent. Een makelaar is daarom niet altijd de ideale oplossing. Het verkopen van de woning kun je uiteraard nog wel zelf regelen. Hiervoor moet je dan eigenlijk al wel iemand op het oog hebben die je hierbij kan helpen. Als je het gehele verkooptraject zelf moet starten, bestaat de kans dat dit te lang gaat duren.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blogger worden? Neem contact met ons op

Contact opnemen